Dünya Suriye'den YPG tepkisi

Suriye'den YPG tepkisi

23.02.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Şam yönetimi Türk ordusunun ülkeye geçmesine yardım ettiğini iddia eden YPG'den konu hakkında açıklama beklediğini duyurdu.

Suriyeden YPG tepkisi

Suriye’de Beşar Esad yönetimi, Türk Ordusu’nun ülkeye geçmesine destek verdiğini iddia eden YPG'den konu hakkında yanıt beklediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Esad yönetimi, Süleyman Şah Türbesi’nin tahliyesi için önceki akşam operasyon düzenleyen Türkiye'ye tepki göstermiş, 'saldırgan'lıkla suçlamıştı.

Rûdaw’a konuşan Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, “YPG’nin yabancı bir orduyu ülkeye almaya hakkı olmadığını” söyledi.

'YPG, SURİYE'NİN MİLLİ BİR BİRLİĞİ'

Bakan Ali Haydar, “YPG Suriye’nin milli bir birliği olmasına rağmen, böyle bir karar veremez. Bu kararı sadece hükümet verebilir” dedi.

Ali Haydar, YPG’den, “zorunluluk”tan mı yoksa “isteyerek” mi Türk Ordusu’na destek verdikleri konusunda bir açıklama beklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE'YE SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Şam rejimi, Türkiye'ye Şah Fırat operasyonu nedeniyle tepki göstermişti. Açıklamada, Suriye'nin Türkiye'deki konsolosluğuna bilgi verdiği ancak bir anlaşmayı varılmasını beklemeden askerin harekete geçtiği savunulmuştu. Şam rejimi, bu operasyonun yansımalarından Türkiye'nin sorumlu olacağını söylemişti.

Haberin Devamı

Esad yönetimi, Süleyman Şah Türbesi’nin tahliyesi için operasyon düzenleyen Ankara’yı kınayarak, Türk ordusunu saldırganlıkla da suçlamıştı.