Dünya Suriyeliler İstanbul’da ofis açtı

Suriyeliler İstanbul’da ofis açtı

15.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı muhalif hareketin en etkili örgütlenmesi olan Suriye Ulusal Konseyi İstanbul’da resmi ofisini açtı

Suriyeliler İstanbul’da ofis açtı

Konsey, bir çatı altında birleştirdiği Suriyeli muhaliflerin tek temsilcisi olarak uluslararası toplumda tanınmayı hedefliyor. İş dünyasının etkili gazetesi Financial Times dün Rumen diktatör Nicola Çavuşesku’ya benzettiği Esad’ın kaderini Türkiye’nin belirleyeceğini yazmıştı.
Gazetede yayımlanan BM eski genel sekreterlerinden Michael Williams’a ait yazıda Türkiye’nin Esad’a yönelik ikazları kastedilerek “Ortadoğu’nun yükselen gücünün lideri, komşusu ve eski yakın dostuna Adolf Hitler ve Nicola Çavuşesku’nun kaderlerini anımsatırsa, bu mutlaka kulak verilmesi gereken bir uyarıdır” ifadesi yer aldı. Yazıda Erdoğan için ‘Esad’ın belki hakkından gelebilecek biri’ nitelemesi yapıldı.
Amerikan gazetesi Wall Street Journal da Antakya’daki sığınma kamplarında yaşayan muhalif Özgür Suriye Ordusu üyelerinin sınırdan Suriye’ye tıbbi yardım malzemesi kaçırdıklarını yazdı. Gazete, Muhammed Murrey’in (33) son 6 ay içinde 20’den fazla kez sınırdan gizlice geçerek şiddet olaylarında yaralanan muhaliflerin tedavisinde kullanılmak üzere kilolarca kan, antibiyotik, medikal dikiş ipi ve diğer tıbbi malzemeleri hayatını tehlikeye atarak Suriye’ye soktuğunu anlattı.

Türk vatandaşı öldürüldü
İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de önceki gün İdlib kentinde güvenlik güçlerinin açtığı ateşle aracıyla seyahet etmekte olan Suudi- Türk vatandaşı Muhammed Münir Dolar hayatını kaybetti. Suriye’de dün en az 21 kişi öldü.