Dünya Tahliyede dehşet! 'Çocuk hastanesini defalarca vurdular'

Tahliyede dehşet! 'Çocuk hastanesini defalarca vurdular'

10.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya sivillerin tahliye edildiği Mariupol’ü vururken, bir doğum ve çocuk hastanesi ve kreşi hedef alındı!

Tahliyede dehşet Çocuk hastanesini defalarca vurdular

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'da, Ukrayna yönetimi ve ordu sivillerin tahliye edilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam sona eren ateşkes esnasında, açılan koridorlardan zor şartlar altında çok sayıda sivil daha güvenli bölgelere tahliye edildi. Ancak Mariupol kentindeki tahliye esnasında bir felaket yaşandı. Mariupol'e ateşkese rağmen Rus güçleri tarafından ateş açıldığı ve bir doğum hastanesinin hedef alındığı belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırının görüntülerini paylaşırken, "füzenin doğrudan doğum hastanesini vurduğunu" ifade etti ve "Vahşet!" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

'YIKINTI ÇOK BÜYÜK'

Çocukların enkaz altında olduğu ve en az 17 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Bölgeden gelen görüntülerde, saldırıda doğum ve çocuk hastanesinin tamamen yıkıldığı görülüyor. Mariupol yetkilileri, "Rus birlikleri çocuk hastanesini defalarca kez bombaladı. Yıkıntı çok büyük" ifadesinde bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Twitter'da Mariupol ile ilgili yaptığı paylaşımda, "3 bine yakın yeni doğmuş bebek için gerekli ilaç ve besin yok. Rusya neredeyse 400 bin kişiyi şehirde tutmaya devam ediyor, tahliyeleri ve insani yardımı durduruyor. Bombardıman ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Tahliyede dehşet Çocuk hastanesini defalarca vurdular

SUMİ'DEN KAÇTILAR

Sumi kentinde ise dün sabahtan itibaren çok sayıda sivil ayrılmayı başardı. Sumi'ye pazartesi gecesi Rus birliklerinin düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 22 kişi hayatını kaybetmişti. BBC Türkçe'nin aktardığına göre Ukraynalı siviller ve yabancı öğrenciler trenlere bindirilerek Rus birliklerinin iki haftadır saldırdığı Sumi kentinden tahliye edildi. Tahliye edilen kişiler iki hafta boyunca binaların bodrum katında kaldıklarını ve "açlıktan neredeyse öldüklerini" söylüyor.

Haberin Devamı

Rusya, sivillerin Ukrayna şehirlerinden tahliye edilebilmesi için Kiev, Çernihiv, Sumi, Harkov ve Mariupol'da insani geçiş koridorlarının açılmasını kabul etmişti.