Dünya Taliban bayramlaşmaya geldi!

Taliban bayramlaşmaya geldi!

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da bugüne kadar yaşanan en barışçıl bayramda silahsız Taliban militanları Kabil’de Afgan askerleri ve halkla kucaklaştı. Nangarhar’daysa bombalı saldırı gerçekleşti

Taliban bayramlaşmaya geldi

Taliban terör örgütü, Afganistan’ın örgüte yönelik operasyon düzenlenmeyeceğini açıklamasının ardından Ramazan Bayramı süresince üç günlük ateşkes ilan etmişti.Bu açıklamanın ardından dün örgüt üyeleri başkent Kabil’de Ramazan Bayramı’nı kutladı. Taliban’dan yapılan açıklamada, onlarca militanın 18 yıl sonra silahsız bir biçimde ellerinde çiçeklerle Kabil’e gittiği ve fotoğraf çekerek askerlerle kucaklaştığı aktarıldı. Sivil kıyafetli terör örgütü üyelerinin şehre geldiği, halktan bazı insanların militanların teşvikiyle Taliban bayraklarıyla beraber fotoğraflar çektirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Kabil polis sözcüsü Haşmet Stenekzai, yaptığı açıklamada “Şehrin girişinde silahlalarını bırakmış bir biçimde geldiler” ifadelerine yer verirken Afgan Tolo News televizyonu, İşişleri Bakanı Wais Ahmet Barmak’ın Kabil’de Taliban militanlarıyla görüştüğünü yazdı. Afganistan İşişleri Bakan Yardımcısı Mesut Azizi ise Reuters’a yaptığı açıklamada ateşkesin Afganistan tarafından izlendiğini ve hiçbir saldırı girişimi bulunmadığını ifade etti. Buna karşın başkentte bayram sevinci yaşanırken Nangarhar kentinde patlama meydana geldiği bildirildi. Taliban militanları ve askerlerin toplandığı alana yapılan saldırıda en az 26 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.