Dünya Taliban ordusu neredeyse hazır

Taliban ordusu neredeyse hazır

04.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban yönetimi, dört buçuk ay sonra düzenli ordusunun yüzde 80’inin hazır olduğunu, yakın zamanda 100 bin kişilik yeni Afgan ordusunun tamamlanacağını açıkladı.

Taliban ordusu neredeyse hazır

“Sputnik International”ın haberine göre, Taliban’ın Savunma Bakanlığı Sözcüsü İnayetullah Harezmi, ordunun hazırlanma sürecinde 20 kişilik bir komitenin kimlik sorgulaması gerçekleştirdiğini belirterek, eski cumhurbaşkanı Eşref Gani yönetimindeki bazı askerlerin de orduya dahil edildiğini açıkladı. Taliban'ın Genelkurmay Başkanı Kari Fasihuddin ise önceki ay yeni orduya 150 bin kişinin dahil edilmesinin planlandığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Alkolü döktü

Öte yandan Afganistan istihbarat servisi, operasyonlarda ele geçirdiği yaklaşık 3 bin litre alkolü başkent Kabil'de bir kanala döktü. Taliban'ın istihbarat biriminden (GDI) yapılan yazılı açıklamada, başkent Kabil'deki bir operasyonda ele geçirilen 3 bin alkolün 'yok edildiği' ve operasyonda 3 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. GDI’nın sosyal medyada paylaştığı bir videoda ise, istihbarat üyesi oldukları sanılan üniformalı kişilerin, getirdikleri fıçıları kanala döktükleri görüldü.