Dünya Tekmeci saldırgan için ödül konuldu

Tekmeci saldırgan için ödül konuldu

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyayı ayağa kaldırılan Berlin’deki tekmeli saldırganın arkadaşı gözaltına alındı. Ayrıca ünlülerin koruması Michael Kuehr de saldırganın yakalanması için 2 bin euro ödül vereceğini açıkladı

Tekmeci saldırgan için ödül konuldu

Almanya’nın başkenti Berlin’de metro istasyonunun merdivenlerinde bir kadını arkadan tekme ile iten saldırganlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Tagesspiegel gazetesinin savcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Almanya’yı ayağa kaldıran olayda saldırıyı gerçekleştiren kişilerle birlikte hareket ettiği görülen bir şüpheli polis tarafından tespit edildi. Gözaltına alınan ve Berlin Savcılığı tarafından sorgulanan kişinin vereceği bilgilerle saldırının faillerine ulaşılması hedefleniyor.

Yardım yağıyor

Genç kadına destek olan isimlerden biri de Lady Gaga ve Charlize Theron gibi isimlerin korumalığını yapan Michael Kuehr oldu. Görüntüleri izlediğinde şok olduğunu belirten Kuehr, olayı gerçekleştirenlerle ilgili kendisine ya da polise bilgi verenlere 2 bin euro ödül vereceğini söyledi. Olayın çözülebilmesi için eline birkaç bilgi geçtiğini söyleyen Kuehr, “Bunları şimdiden yetkililerle paylaştım. Bir iş adamı da 10 bin euro bağışlamak istediğini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir başka kişi ise, olayda mağdur olan kadının tatile çıkarak bu durumu atlatması için 5 bin euro destekte bulunmak istiyor” dedi.

‘Garda alkol yasak’

Öte yandan Münih Belediyesi, ana tren garında ve çevresinde gece saat 22.00 ila 06.00 arasında kamuya açık yerlerde alkollü içecek bulundurulmasını ve tüketilmesini yasakladı.