DünyaTel Rıfat’ta koordineli ilk devriye gerçekleşti

Tel Rıfat’ta koordineli ilk devriye gerçekleşti

27.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib’in ardından, Tel Rıfat bölgesinde de Rus Silahlı Kuvvetleri ile koordineli olarak ilk bağımsız devriye faaliyetini gerçekleştirdi.

Tel Rıfat’ta koordineli ilk devriye gerçekleşti

İdlib’te ateşkesin sağlanması için Rusya ile devriye faaliyeti yürüten TSK, terör örgütü YPG/PKK’nın sıkça taciz atışında bulunduğu Tel Rıfat’ta da güvenliğin sağlanması amacıyla Rus mevkidaşlarıyla uzun bir süredir görüşme halindeydi. Tel Rıfat’a yönelik YPG saldırılarının engellenmesi noktasında Rusya ile ortak devriye üzerinde çalışılan Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün önemli bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

TSK ve Rus silahlı kuvvetlerinin, Tel Rıfat bölgesinde ilk bağımsız koordineli devriye faaliyetine başladığı bildirilen açıklamada, “Tel Rıfat bölgesinde ateşkesi sağlamak, istikrarı temin etmek ve unsurlarımıza yapılan saldırıları önlemek maksadıyla daha önce varılan mutabakat çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Rus Silahlı Kuvvetleri ilk bağımsız koordineli devriye faaliyetlerini icra etmişlerdir” denildi.

Stratejik önemi

Öte yandan Tel Rıfat bölgesinden yapılan saldırılara, bölgedeki TSK unsurları, meşru müdafaa kapsamında karşılık vermeye devam ediyor. Tel Rıfat, YPG/PKK’lı teröristlerin Menbiç’in ardından Fırat’ın batısında elinde bulundurdukları ikinci alan olarak biliniyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının ardından, bölgedeki teröristlerin bir kısmı Tel Rıfat’a kaçmıştı. Tel Rıfat, ÖSO’nun denetiminde bulunan Azez’e 15 kilometre uzaklığında bulunuyor. Tel Rıfat’la Azez arasında ise kritik öneme sahip Miniğ hava üssü yer alıyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla kuzeyden kuşatılan Tel Rıfat’ın güneyinde ise, Suriye rejimi hakimiyetindeki Halep yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler