Dünya Terör örgütleri ABD’ye saldırmayacak!

Terör örgütleri ABD’ye saldırmayacak!

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ta halk, 10 Ekim’de sandık başına gidecek.

Terör örgütleri ABD’ye saldırmayacak

NAMIK DURUKAN Ankara - Seçime 110 parti ve 22 ittifak katılacak. Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, seçimde 25 milyondan fazla kişinin oy kullanacağını açıkladı. Irak hükümeti, seçimlerin sorunsuz yapılabilmesi için tüm silahlı grupları saldırı yapmamaları konusunda uyardı. Silahlı Şii gruplarının ABD hedeflerine yönelik saldırılarını önlemek için ise yedi silahlı örgütle masaya oturuldu. 

Haberin Devamı

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci, ülkede ABD askerlerinin konuşlu bulunduğu bölgeleri bombalayan silahlı gruplar ile ateşkes anlaşması imzaladığını duyurdu. Araci açıklamasında, “Irak hükümeti, ABD varlığını Irak’ta işgalci olarak gören ve hedef alan silahlı gruplarla iki aşamalı bir ateşkes yapmayı başardı” dedi. Ülkedeki etkili Şii partileri tarafından desteklenen ve yeni hükümette adı başbakan olacak isimler arasında geçen Araci, anlaşmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu ateşkesin birinci aşaması önümüzdeki ayın 10’unda yapılacak parlamento seçimlerine kadar. Bunun amacı vatandaşların normal şartlar altında bu hakkını kullanmasını sağlamak için seçimlerde güven ve saygı ortamı yaratmaktır. Ateşkesin ikinci aşaması bu yılın sonuna kadar. Bu yıl, Başbakan Mustafa el-Kazimi’nin geçen yıl ağustosta Washington’u ziyareti sırasında üzerinde mutabık kalınan Stratejik Diyalog sonuçları uyarınca ABD’nin son muharip gücü Irak’tan çıkacak. Bu ateşkes uluslararası koalisyon güçlerinin konvoylarını kapsamıyor.”