Dünya Terör örgütü bu kez öğretmen kaçırdı

Terör örgütü bu kez öğretmen kaçırdı

11.03.2017 - 12:12 | Son Güncellenme:

Filipinler'de genellikle fidye almak amacıyla insan kaçıran terör örgütü Ebu Seyyaf bu kez bir öğretmeni esir aldı. Örgüt geçtiğimiz ay Alman vatandaşı Juergen Gustav Kantner'i, serbest kalması için talep ettiği 600 bin dolar fidyenin ödenmemesi üzerine başını keserek infaz etmişti.

Terör örgütü bu kez öğretmen kaçırdı

Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde Ebu Seyyaf militanları Jolo Ulusal Lisesi öğretmeni İbrahim Potong'u kaçırdı.

Haberin Devamı

Cuma akşamı motosikletiyle evine giderken örgüt üyeleri tarafından kaçırılan Filipinli öğretmenin bulunması için operasyonlar sürüyor.

Örgütün elinde 12 Vietnamlı, 7 Endonezyalı, 6 Filipinli, 5 Malezyalı ve bir Hollandalı olmak üzere 31 rehine olduğu biliniyor.

Ebu Seyyaf'ın son olayı geçen ay 70 yaşındaki Alman Juergen Gustav Kantner'i, serbest kalması için talep ettiği 600 bin dolar fidyenin ödenmemesi üzerine öldürmesi olmuştu. Jurgen Gustav Kantner terör örgütü Ebu Sayyaf tarafından başı kesilerek infaz edilmişti.

Dehşete düşüren anlar örgüt tarafından an be an kaydedilerek yayınlanmış, 70 yaşındaki adam ucu tırpan gibi kavisli keskin bir bıçakla örgüt üyelerinin “Allahu Ekber” nidalarıyla öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Ebu Seyyaf örgütü Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak istiyor ve bunun içinde şiddeti kullanıyor.