Dünya 'Tıbbi terörist:' Cani doktordan kalp durduran 'misilleme'

'Tıbbi terörist:' Cani doktordan kalp durduran 'misilleme'

15.04.2024 - 14:36 | Son Güncellenme:

Kendisine açılan disiplin soruşturmasını sindiremeyen Amerikalı doktor hastaların serumlarına 'zehir' kattı. Çıkarıldığı mahkemede karar okunurken duygu emaresi dahi göstermeyen doktora Amerikan medyası 'tıbbi terörist' adını taktı.

Tıbbi terörist: Cani doktordan kalp durduran misilleme

Amerikan basınının 'Tıbbi terörist' lakabını verdiği Teksaslı doktor, çalıştığı klinikteki hastaların serumlarına 'kalp durdurucu' zehir enjekte etmekten suçlu bulundu.

Haberin Devamı

Amerikan medyasına göre, 12 kişiden oluşan jüri üyeleri, yaklaşık yedi saat süren müzakerelerin ardından ismi Raynaldo Ortiz olarak açıklanan doktoru tam 10 suçtan suçlu buldu. Karar okunduğu sırada, Ortiz'in hiçbir duygu emaresi göstermemesi ise kan dondurdu.

KAN DONDURAN 'MİSSİLLEME'

Aynı hastanede çalışan doktor Melanie Kaspar'ın kendini kötü hissettikten sonra serum bağlatması ve aniden hayatını kaybetmesi sonrası Ortiz serum torbalarına sinir bloke edici ve 'kalp durdurucu' zehir enjekte etmekle suçlandı. Federal savcılar, doktorun söz konusu eylemleri kendine açılan disiplin soruşturmasına misilleme olarak gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Tıbbi terörist: Cani doktordan kalp durduran misilleme

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ HER ŞEYİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Haberin Devamı

Dava dosyasına göre, Ortiz'in suçları birçok hastanın kalp krizi geçirmesine yol açtı. Mahkemeye delil olarak sunulan güvenlik kamerası görüntülerinde doktorun takvimler 19 Ağustos 2022 tarihini gösterirken ameliyathanenin dışındaki çelik ısıtıcıya bir serum torbası yerleştirdiği dikkat çekti. 

Görüntülerde dakikalar sonra başka bir personel torbayı alıyor ve kısa süre içinde serumun verildiği hastanın kalp krizi geçirdiği öğreniliyor. Serum verildikten sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Doktor Melanie Kaspar'a yapılan otopsi de Kaspar'ın ameliyat sırasında kullanılan uyuşturucu bir madde ile zehirlendiğini gün yüzüne çıkardı.

SORUŞTURMA SONRASI MESLEKTAŞLARINI SUÇLADI

Amerikan medyası, 2022 yılının Mayıs ve Ağustos ayları arasında benzer şekilde kalp krizi geçiren hasta sayısının 13 olduğunu yazdı. Yine Amerikan basınına yansıyan detaylara göre, Ortiz kendisine açılan disiplin soruşturması sonrası hastanedeki diğer doktorları suçluyordu.

Ortiz'in cezasının iki ila üç ay içinde açıklanacağı kaydediliyor. Amerikan medyası, cani doktorun hayatının geri kalanını federal hapishanede geçirebileceğini belirtiyor.