Dünya ‘Tiny house’ artık bir yaşam tarzı

‘Tiny house’ artık bir yaşam tarzı

16.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Minimalist "tiny house" akımı çevreci, değer odaklı ve doğaya yakın bir hayat felsefesini sunması nedeniyle yeni bir yaşam tarzı olarak görülmeye başladı.

‘Tiny house’ artık bir yaşam tarzı

DIŞ HABERLER - Yaşam alanlarının küçültülmesini savunan bir mimari ve sosyal hareket olan "tiny house" (küçük ev), ev tasarımı dünyasında bir devrim başlattı. Instagram'da "tinyhouse" etiketiyle 2.5 milyon gönderi paylaşılırken, yayın platformu Netflix'teki "Tiny House Nation" gibi belgeseller ile İngiliz mimar George Clarke'ın TV programları akıma gösterilen ilgiyi gözler önüne serdi. Trende katılan en ünlü kişiler arasında "SpaceX" girişimi üzerinde çalışırken Teksas'ta bir tiny house kiraladığını açıklayan milyarder Elon Musk yer alıyor. 

Haberin Devamı

İngiliz firması Tiny Housing Co'ya göre, tiny house inşa etmek için daha az malzemeye ihtiyaç duyuluyor ve ortalama bir evin enerjisinin yaklaşık yüzde 20 ila yüzde 30'unu kullanıyor. Güneş panelleri veya rüzgar enerjisiyle kişi, taşınabilir, çevre dostu ve ipoteksiz bir eve sahip olabiliyor. ABD'li tiny house üreticisi New Frontier Design'ın CEO'su David Latimer, “Pandemide tiny house'lara talep patlaması gördük" dedi.