Dünya Tropikal fırtına, ABD ve Meksika’yı vurdu: Hilary şiddeti!

Tropikal fırtına, ABD ve Meksika’yı vurdu: Hilary şiddeti!

22.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tropikal Hilary Fırtınası, ABD’nin California eyaletiyle Meksika’nın batı kıyılarına şiddetli yağmurla birlikte sel getirerek hayatı felç etti.

Tropikal fırtına, ABD ve Meksika’yı vurdu: Hilary şiddeti

Meksika’da ölüme neden olan ve saatte 75 km hızla esen Hilary, ABD’de de elektrik hatlarını ve ağaçları devirdi. Ünlülerin de yaşadığı California’nın 4 milyon nüfuslu kenti Los Angeles’ta elektrikler kesildi.

Haberin Devamı

Bölgede yollar, dükkanlar su altında kaldı. Birçok okul tatil edildi. Halk sahillerden uzak durmaları konusunda uyarılırken mecbur olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.

1 GÜNDE 2 YILLIK YAĞIŞ

Bu yaz dünyanın en sıcak yerlerinden biri olan California’daki “Ölüm Vadisi”ne Hilary Fırtınası’nın etkisiyle bir günde iki yıllık yağış düştüğü bildirildi. Güney California ve Nevada’ya toplam 25 santim yağmur beklendiği belirtildi. Bir bölge sakini “Bu miktar yağmur, yazın burada görülmüş değil” dedi. Ayrıca Kaliforniya’daki havaalanlarında uçuşların yarısı iptal edildi. Bölgedeki birçok sanat ve spor etkinliği de ertelendi. Yetkililer, Hilary Fırtınası’nın yaşamı tehdit eden seller ve hortum getirebileceğine dair uyardı.

Haberin Devamı

Tropikal fırtına, ABD ve Meksika’yı vurdu: Hilary şiddeti

Los Angeles’taki Hollywood Bulvarı’nda fırtına nedeniyle şemsiyelerin içi dışına çıktı.

CALIFORNIA'DA 5.1'LİK DEPREM

ABD’nin California eyaletinde insanlar Hilary Fırtınası’ndan korunmaya çalışırken, bölgede 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin merkez üssünün, California’nın Los Angeles kentinin kuzeybatısı olduğu belirtildi. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, herhangi bir yaralanma ve hasar olmadığını açıklarken, halk, artçı sarsıntılar konusunda uyarıldı.