Dünya Trump’a ikinci şok

Trump’a ikinci şok

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Obamacare’de önemli değişiklikler yapılmasını planlayan yeni sağlık sigortası yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi’nden ikinci kez çekilerek oylamaya sunulamadı.

Trump’a ikinci şok

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğun Cumhuriyetçilerde olmasına karşın kendi partisinden destek göremeyen Trump, yenilgiyi kabul etti; mevcut sağlık sigortası yasası Obamacare’in “yakında işlemez hale geleceğini” öne sürdü. Trump, seçim yarışında söz verdiği “yeni vize düzenlemesi” ve “yeni sağlık sigortası” yasası konularındaki vaatlerini yerine getiremeyerek daha ikinci ayında prestij kaybetti. Trump için en büyük hayal kırıklığı ise 30’a yakın Cumhuriyetçi vekilin muhalefet saflarına katılması oldu. ABD medyasına göre, Trump, piyasaların büyük sabırsızlıkla beklediği vergi reformu yerine sağlık sigortası reformuna öncelik verdiği için büyük pişmanlık duyuyor. Nitekim Trump, yaptığı ilk açıklamada, bundan sonraki ilk önceliğinin vergi reformu olacağını söyleyerek iddiaları doğruladı.

Haberin Devamı

Obamacare nedir?

2010 yılında yürürlüğe giren Obamacare’in amacı ABD’de yaşayan herkesi sigorta kapsamına almak. Yasa kapsamında sağlık
sigortası primini ödemeleri için, her aileye, yıllık gelir ve aile nüfusuna göre vergi indirimi sağlandı. Bunun için varlıklı kişilerden
alınan vergiler artırılmıştı.

Yazarlar