Dünya Trump kaş yaparken yine tartışma yarattı!

Trump kaş yaparken yine tartışma yarattı!

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, 2. Dünya Savaşı’nda “şifre geliştiricisi” olarak görev yapan Navajo yerlisi gazileri onurlandırma töreninde siyasi bir muhalifi için “Pocahontas” sözlerini kullanması ülkedeki yerli derneklerinin tepkisini çekti.

Trump kaş  yaparken yine tartışma yarattı

Trump, hayatta kalan son kızılderili gazilerle konuştuğu sırada, siyasi muhaliflerinden Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren’a gönderme yaptı ve kendisi için “Pocahontas’ kelimesini kullandı.
Kod geliştirmişlerdi
Trump, “Siz bizden çok uzun zaman önce buradaydınız. Aslında bizim de Kongre’de, kendisi hakkında çok uzun süredir orada olduğu söylenen bir temsilcimiz var. Ona Pocahontas diyorlar” ifadesini kullandı. Başkan, bunun ardından sözlerini “Ama biliyor musunuz? Sizi seviyorum. Çünkü siz özelsiniz. Siz özel insanlarsınız, harikasınız” diye sürdürdü. Navajo şifrecileri, kendi dillerini kullanarak savaş sırasında düşmanların çözemediği bir kod geliştirmişti.
Warren cevap verdi
Senatör Warren ise Trump’a hızla yanıt verdi ve “ABD Başkanı’nın ırkçı hakaretleri kullanmadan bu kahramanları onurlandırmak için bir tören yapamaması gerçekten çok talihsiz bir durum. Trump beni susturabileceğini düşünerek bunu sürekli ama sürekli yapıyor. Bu, şu ana kadar işe yaramadı, bundan sonra da yaramayacak” dedi. Trump, Warren’a “Pocahontas” demeye 2016’daki başkanlık kampanyası sırasında başlamıştıTrump’ın sözlerine kızılderili dernekleri tepki gösterdi.
Hikayesi sinema ve çizgi film endüstirisinde çeşitli uyarlamalarla değişikliğe uğrasa da Pocahontas, gerçekte bir kızılderili kabilesinin reisinin, özgür ruhlu kızı olarak biliniyor. Pocahontas, İngiliz ve Amerikan yerlileri arasındaki savaşlar sırasında 1613’te esir alınmış, daha sonra da çok genç yaşta hayatını kaybetmişti.