Dünya Trump önce kutladı sonra özür diledi!

Trump önce kutladı sonra özür diledi!

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği, hakkında cinsel saldırı ve taciz suçlamaları bulunan yargıç Brett Kavanaugh, Beyaz Saray’da düzenlenen törende yemin etti.

Trump önce kutladı sonra özür diledi

ABD tarihindeki en tartışmalı Yüksek Mahkeme onay süreçlerinden birinin ardından Kavanaugh, Yüksek Mahkeme’nin 9 üyesinden biri oldu. Yemin töreni öncesi yaptığı konuşmada, Kavanaugh hakkında ileri sürülen iddiaları hedef alan Trump, “Kavanaugh ve ailesinden, yalan ve iftiralar üzerine kurulmuş iddialardan dolayı ülke adına özür diliyorum” dedi. Kavanaugh’un suçsuz olduğunun kanıtlandığını belirten Trump, “İddialar uydurmaydı, Demokratların hilelerinin kurbanı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkeme’nin yeni üyesi Kavanaugh da konuşmasına, Trump’a kendisine bu süreçte verdiği destekten dolayı teşekkür ederek başladı. Adaylık sürecinde özellikle Demokrat Partili Kongre üyelerinin kendisini hedef aldığına vurgu yapan Kavanaugh, görevi süresince kendisine yönelik iddiaların etkisinde kalarak kararlar vermeyeceğini belirtti. ABD’nin geleceği için umutlu olduğunu dile getiren Kavanaugh, “Önümüzde parlak günler var, yaşadığımız günler geride kaldı” ifadesini kullandı. Buna karşın tören sırasında Beyaz Saray’ın dışında protesto gösterileri düzenlendi.

Rapor etkili oldu

Kavanaugh’nun üyeliği, Senato’da çok az farkla onaylanmıştı. Senatörlerden 50’si olumlu, 48’i ise olumsuz oy kullanmıştı. Kavanaugh, hakkında cinsel taciz ve aşırı alkol tüketimiyle ilgili iddialar yüzünden tartışılıyordu.

Haberin Devamı

Oylamada kilit rol oynayan Arizona Senatörü Cumhuriyetçi Jeff Flake, Genel Kurul oylamasının bir hafta geciktirilerek Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Kavanaugh ile ilgili cinsel taciz iddialarını araştırması şartıyla Kavanaugh lehine oy kullanmıştı. FBI, Kavanaugh ile ilgili soruşturmasını tamamlayıp raporunu Senato’ya sunmuştu. Kavanaugh’yu cinsel tacizle suçlayanlardan Christine Blasey Ford, Adalet Komisyonu’nda ifade vermişti.