Dünya Trump’ta güven sorunu

Trump’ta güven sorunu

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr., babasının, “New York Times” gazetesinde “Trump yönetimi içindeki direnişin bir parçasıyım” başlığıyla yayınlanan imzasız yazının ardından çevresine olan güveninin azaldığını dile getirdi.

Trump’ta güven sorunu

Trump Jr., ABC kanalına yaptığı açıklamada, imzasız yazının Beyaz Saray içerisinde güven sorunu yarattığını ifade ederek “Güvendiği isimler var, fakat olmasını istediğimden çok daha az. Çevresindeki herkese güvenebilse işlerin halledilmesi çok daha kolay olurdu. Bu utanılacak bir durum” dedi. Beyaz Saray’da kardeşi Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner’in de görev yaptığına dikkat çeken Trump Jr., bu isimlerin, babasının güveneceği isimler olduğunun da altını çizdi.

Haberin Devamı

O işareti çok tartışıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın 11 Eylül saldırılarının 17. yıldönümünü anma etkinliklerinde yaptığı hareketler büyük tepki çekti. Trump’ın Pensilvanya’daki anma etkinliğine giderken alanda kendisini bekleyen destekçileriyle selamlaşırken aşırı sevinç hareketlerinde bulunması ve anıtta zafer işareti yapması tuhaf karşılandı. Trump’ın tutumunu eleştirenler Başkan’ın ‘saygısızca’ davrandığını, ‘başkasının ölümü konusunda empati gösteremediğini’ savundu.