Dünya Trump: Türkiye’ye taviz verilmeyecek

Trump: Türkiye’ye taviz verilmeyecek

22.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevdiğini belirten ABD Başkanı Trump, buna karşın Rahip Brunson konusunda ABD’nin kesinlikle taviz vermeyeceğini belirtti.

Trump: Türkiye’ye taviz verilmeyecek

Reuters haber ajansına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ABD arasında gerilen ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye Pastör Andrew Brunson konusunda hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini söyleyen Trump, “Türkiye’nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Trump, İsrail’in elinde olan bir Türk vatandaşının serbest kalmasını sağladığını, bunun karşılığında Pastör Brunson’ın serbest bırakılmasına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmaları olduğunu da iddia etti.

Haberin Devamı

‘Tek yönlü bir yol değil’

Trump, Reuters’a verdiği röportajında “Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’nin insanlarını çok seviyorum. Şimdiye kadar sizin de bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı ile iyi bir ilişkim oldu. O’nunla (Erdoğan) iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek yönlü bir yol olamaz. ABD için artık tek yönlü bir yol değil” ifadelerini de kullandı.

ABD Başkanı Trump, Reuters’e verdiği mülakatta çeşitli iç ve dış politika konularına da değindi. Trump, “Moskova, Washington için iyi olacak bir şey yaparsa” Rusya’ya karşı yaptırımları kaldırmayı düşünmeye hazır olacağını söyledi. Trump, Moskova’nın Suriye ve Ukrayna konusunda ortak adımlar atması gerektiğini belirtti. Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ikinci kez görüşebileceğini de söyledi.

Haberin Devamı

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım

ABD’den Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım geldi. ABD Hazine Bakanlığı’nın, Rusya’nın ABD’de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke ettiği açıklandı. Sputnik’in aktardığına göre, ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşına, 3 Rus şirkete ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine dahil etti. Rusya’nın ABD’de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığı da bloke edildi.

Slovakyalı bir firmanın da dahil edildiği yaptırımların, ABD’de kötücül siber faaliyetlere karşı yürütülen program kapsamında getirildiği de aktarıldı. Bakanlık, yaptırım getirilen kişi ve kuruluşları, Kuzey Kore’ye yasadışı şekilde petrol ürünleri sevkiyatı yapmakla suçladı.