Dünya Tümör sanılan şişkinlik tıp tarihine geçti! Ameliyathanede şok anlar

Tümör sanılan şişkinlik tıp tarihine geçti! Ameliyathanede şok anlar

04.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Doğduktan kısa bir süre karın ağrıları başlayan küçük çocuğun vücudunda tümör olduğunu düşünen doktorlar, ameliyathanede gördükleri karşısında şoke oldu.

Tümör sanılan şişkinlik tıp tarihine geçti Ameliyathanede şok anlar

Temmuz ayının ortalarında Hindistan basınına yansıyan haberlerde 14 yaşındaki bir gencin doğuştan devasa bir kuyruğa sahip olduğu yazıldı. Ülkede bir efsane olan Hindu tanrısı Shri Hanuman ile özdeşleştirilen genç, küçükken babasının kuyruğunu kesmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade etti. Sosyal hayatında zorluklar yaşadığını ifade eden genç oturunca ağrı yaşadığını yerel basınla paylaştı.

Haberin Devamı

Tümör sanılan şişkinlik tıp tarihine geçti Ameliyathanede şok anlar

TÜMÖR DEĞİL İKİZİ ÇIKTI

Bu gelişmeden neredeyse iki ay sonra ise bu sefer komşu ülke Pakistan'da benzer bir gelişme kayıtlara geçti. Bir süredir karın ağrısı nedeniyle hastaneye giden küçük kızı doktorlar vücudunda devasa bir tümor olduğunu sanıp hemen ameliyata aldı. Operasyon esnasında hastanın karnını açan doktorlar, küçük çocuğun midesinin hemen yanında bulunan ikizini keşfetti. Ameliyathanede şoke olduklarını aktaran doktorlar operasyonun başarılı geçtiğini belirtti ve fetüsün küçük kızın vücudundan çıkarıldığını aktardı.

Tümör sanılan şişkinlik tıp tarihine geçti Ameliyathanede şok anlar

TIP TARİHİNE GEÇTİ

Çocuğun babası, ismi açıklanmayan kızının doğduğundan beri mide ağrısı yaşadığını ve çeşitli tedaviler gördüğünü söyledi. Ameliyatı yapan Doktor Ahmed ise 'Bu, milyonda bir görülen bir durum. Daha kapsamlı testler için laboratuvara bir örnek gönderildi. Cerrahi prosedürün kendisi son derece karmaşıktı ve temel amaç kızın hayatının korunmasıydı' dedi.

Haberin Devamı

Benzer gelişmeler ise dünya tıp tarihinde sadece 200 defa kayıtlara geçti. Daha önce, 2017 yılında Endonezya'da on aylık bir çocuğun ikizinin kendi vücudunda büyüdüğünü gösteren bir röntgen filminde ortaya çıkmıştı. Fetüs hayatta olduğundan ve parazit gibi davrandığından Muhammed Abdalul Zikri Hakim'in midesi küçük bir futbol topu kadar şişti.