Dünya Turizm cennetinde palalı vahşet!

Turizm cennetinde palalı vahşet!

17.05.2023 - 12:44 | Son Güncellenme:

Arkadaşlarıyla tatile giden turistin bir restoranda palalı saldırıya uğradığı Meksika'da, aynı hafta içinde Kanadalı bir diğer turist arabada vurulmuş halde bulundu.

Turizm cennetinde palalı vahşet

Dünyanın en tehlikeli ülkeleri listesinde başı çeken Meksika'da, bir haftadan kısa süre içinde popüler tatil merkezlerinde iki turist vahşice öldürüldü.

Haberin Devamı

Turistlerin arka arkaya öldürüldüğü yer, çoğu eyalete göre önemli ölçüde düşük suç oranlarına sahip ülkenin güneyindeki Oaxaca. Sahil kasabası Puerto Escondido'da Kanada uyruklu bir turist arabada kurşunların hedefi oldu. Kimliği yerel medya tarafından Victor Masson olarak duyurulan 27 yaşındaki kurbanın cesedi, Pazartesi günü sörfçüler arasında popüler olan bir bölgede bulundu. Dedektifler, turistin ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, cinayet sebebi hakkında ipucu paylaşılmadı.

Benjamin Gamond isimli Arjantinli turist ise, 12 Mayıs'ta Chacahua kıyı bölgesinde kan donduran palalı saldırı sonucu hayata gözlerini yumdu. Savcılık, geçen hafta Cuma günü bir restoranda saldırıya uğrayan genç kurbanın trajik şekilde hayatını kaybetmeden önce ciddi yaralarla Mexico City'de hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Benjamin Gamond, doktorların çabalarına rağmen Pazartesi günü hastanede öldü.

Haberin Devamı

Yetkililer, Gamond'la birlikte tatil yapan Arjantinli çifti de yaralayan palalı saldırganın cinayet şüphesiyle tutuklandığını duyurdu. Gamond'un bir akrabası olaya dair sosyal medyada yaptığı paylaşımla, Benjamin'in mücadele ederek 'kahraman' olarak öldüğünü belirtti.

Turizm cennetinde palalı vahşet

AFP'ye göre, palalı saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Meksika polisi, bu hafta bir gezginin daha ölü bulunmasının ardından turist saldırılarındaki endişe verici artışı ortadan kaldırmak için harekete geçti. Yanı sıra ülke genelinde turizm, şüpheli ölümlerden sonra dibe vurma tehlikesiyle karşı karşıya.

Dünyada en yüksek suç oranına sahip 10 şehirden dokuzu, sık sık kartel savaşlarıyla dünya gündemine gelen Meksika'da. Geçtiğimiz ay, popüler tatil merkezi Cancun'da ormanlık alanda terk edilmiş bir inşaat sahasında gizemli şekilde tam kişinin sekiz cesetleri bulundu. Uyuşturucu kartellerinin kanıtları ortadan kaldırmak için cesetleri gizli yerlere attığı biliniyor ancak Karayip'lerdeki tatil beldesinde benzer tüyler ürpertici olaylar nadiren görülüyor.

DÖVERKEN VİDEOYA ALDILAR

Meksika'da son yıllarda artan turist ölümleri, tatilcileri alarma geçirmiş durumda. Geçen yıl Ekim ayında, Meksika'ya arkadaşlarıyla tatile giden ABD'li turist Shanquella Robinson vahşice öldürüldü. 25 yaşındaki Robinson, Cabo San Lucas'taki lüks villada can vermiş halde bulundu.

Haberin Devamı

Otopsi sonucu ise, online moda butiği sahibi genç kadının başından yaralandığını ve boynu kırılarak öldürüldüğünü ortaya koydu.

Robinson'ın cesedi bulunmadan kısa süre önce arkadaşlarından birinin onu dövdüğünü gösteren rahatsız edici bir video da ortaya çıktı. Soruşturmada kameraların kaydettiği olayda Robinson'ın yol arkadaşlarından birinin saldırgan olduğu saptandı.