Dünya Türk kuyumcuya kanlı baskın

Türk kuyumcuya kanlı baskın

19.10.2012 - 11:43 | Son Güncellenme:

Almanya'nın kuzeybatı kesiminde, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Wuppertal kentindeki bir Türk kuyumcuya silahlı baskın yapan 2 kişi Türk tezgahtarlar 33 yaşındaki Sibel Cila’yı öldürdü, 25 yaşındaki Zerrin Şahiner’i ağır yaraladı.

Türk kuyumcuya kanlı baskın

Kanlı baskın Wuppertal kentindeki Barmen semtindeki bir Türk'e ait Sedef Kuyumculuk’a önceki akşam saatlerinde maskesiz gelen Yugoslavya vatandaşı 2 kişiden biri tezgahtarlar Sibel Cila ile Zerrin Şahiner'e ateş ettikten sonra tezgahtaki ziynet eşyalarını alarak bir otomobile binerek kaçtı. Bu sırada caddeden geçen bir doktor yaralı iki Türk kadına müdahale etmeye çalışırken ambulanslar çağrıldı. Hastaneye kaldırılan Sibel Cila kurtarılamazken, Zerrin Şahiner, yoğun bakıma alındı.

Polis saldırganların ‘Seat’ marka, Belçika plakalı bir otomobille kaçtığını belirleyerek operasyona başlarken, iki saldırganı Köln yakınlarındaki Elsdorf'da yakaladı. Almanya’da çeşitli suçlara katıldıkları belirlenen iki soyguncu sorguya alındı. Alman kanallarının geniş yer verdiği kanlı soygundan sonra çok sayıda kişi işyerinin önüne akın ederek mum bıraktı.