Dünya Türkiye sınırına 5 km mesafede skandal kareler! ABD askerleri nişan aldı

Türkiye sınırına 5 km mesafede skandal kareler! ABD askerleri nişan aldı

15.06.2023 - 13:37 | Son Güncellenme:

AFP, hafta sonu bir Amerikan helikopterinin gizemli bir şekilde düşmesinin ardından gözlerin çevrildiği bölgeden gündemi değiştirecek kareler servis etti.

Türkiye sınırına 5 km mesafede skandal kareler ABD askerleri nişan aldı

ABD ordusunun resmi internet sitesinde yalnızca 2023'ün başından bu yana yüzlerce fotoğraf ve video yayınlandı. Türkiye sınırının hemen güneyinde konuşlanan Amerikan askerlerinin verdiği pozlar manşetlere taşınırken, skandalların ardı arkası kesilmedi.

Haberin Devamı

Amerikan askerlerinin faaliyetleri arasında neler yoktu ki: Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatı adı altında yıllardır YPG'li teröristlerin yanında saf tutan ABD ordusu, Nevruz'da teröristlerle birlikte halay çekti, 'Asayiş' adı verilen terörist organizasyonunun mezuniyet töreninde diploma verdi. Yanı sıra teröristlere kan bağışladı, Ukrayna'daki savaşta etkinliği kanıtlanan Javelin tanksavarlarıyla YPG'lileri eğitti.

Suriye'nin kuzeyindeki petrol sahalarını YPG'li teröristlerle birlikte kontrol eden ABD birlikleri, geçtiğimiz Mart ayında ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley tarafından ise gizlice ziyaret edildi. General Mark Milley'in görev süresi boyunca ilk kez Suriye'ye ayak bastığını bildiren New York Times gazetesi, 'sürpriz' ziyaretin fotoğraflarını yayımladı ve YPG'li teröristler için 'Kürt savaşçı' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2022 sonbaharında Suriye'nin kuzeyine bir kez daha kara harekatı sinyali vermesi ise, yalnızca Ankara-Washington hattında değil Moskova'da da alarm zillerinin çalmasına yol açtı. Türk savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu YPG'li teröristlerin 300 metre yakınında ABD'li askerlerin bulunduğu ortaya çıktı.

Aynı dönemde Amerikan ve Rus askerlerinin Haseke yakınlarında birlikte poz verdiği kareler ise, günlerce gündemden düşmedi.

Batı medyasına sıklıkla röportaj veren YPG'li terör elebaşı Mazlum Abdi, Türkiye'nin önüne geçilmesi için yalvarıp "ABD'nin Suriye'deki en sadık müttefikiyiz, bizi unutmayın" dedi. Terör elebaşı ayrıca Suriye'deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko ile Haseke'de gizlice buluştu ve yine Türk ordusunun durdurulmasını talep etti.

Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık 900 askeri bulunan ABD, yıllardır YPG'li teröristleri Suriye Demokratik Güçleri (SDF) veya (SDF) adıyla meşrulaştırmayı deniyor.

1/14

2/14

3/14

4/14

5/14

6/14

7/14

8/14

9/14

10/14

11/14

12/14

13/14

14/14

TÜRKİYE SINIRINA KUŞ UÇUŞU 5 KM

Geçtiğimiz aylarda birçok kez Suriye'deki ABD askerlerini fotoğraflayan uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), bir kez daha gündemi değiştirecek kareler servis etti.

AFP'nin fotoğraflarının çekildiği yer, El Kahtaniye. Suriye'nin kuzeydoğu vilayeti Haseke'ye bağlı olan Kahtaniye, petrol yataklarıyla bilinen bir nokta.

Haberin Devamı

Türkiye sınırına oldukça yakın konumda bulunan El Kahtaniye'deki petrol sahasının yanında devriye gezen ABD askerlerinin, nişan aldıkları görüldü.

AFP, fotoğraf altı yazısında hafta sonu Suriye'de bir ABD helikopterinin düştüğünü ve 22 askerin yaralandığı bilgisini de verdi. Gizemli kazada yaralanan 10 askerin durumu ağır ve yoğun bakım servisinde tedavi ediliyor.

Türkiye sınırına 5 km mesafede skandal kareler ABD askerleri nişan aldı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), helikopter kazasında herhangi bir 'düşman ateşi'nin rol almadığını söylüyor.

Suriye'de sayısı açıklanmayan sözleşmeli askerle birlikte ortalama en az 900 ABD kuvveti bulunuyor. ABD özel harekat kuvvetleri de ülkeye girip çıkıyor; ancak bunlar genellikle küçük ekipler halinde ve resmi sayılara dahil değil.

TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'E BOMBARDIMAN

Türkiye sınırına kuş uçuşu yalnızca beş kilometre mesafedeki Kahtaniye'de bunlar yaşanırken, Türk ordusu daha batıda, Tel Rıfat ve Münbiç'te teröristleri silahlı insansız hava araçlarıyla vurdu. Milli Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Tel Rıfat ve Münbiç'te 57 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi hedef alan bombardıman, Kilis Öncüpınar'daki teröristlerin roketli saldırısının hemen ardından gerçekleşti.