Dünya Türkler ödüle doymak bilmedi

Türkler ödüle doymak bilmedi

26.09.2013 - 14:13 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul ve yapı tasarımı alanında bugünün ve geleceğin en iyi yapılarını belirleyen European Property Awards 2013'den (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) bu yıl Türkiye'ye ödül yağdı.

Türkler ödüle doymak bilmedi

Londra’da düzenlenen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk şirketleri şov yaptı. Ödül kazanan Türk projelerinden 7 si kendi kategorilerinde Avrupa’nın en iyisi seçildi. Bu projeler dünya birinciliği için yarışmaya da hak kazandı. Londra’daki ödül gecesine adını yazdıran Türk firmaları, Aralık’ta dünya birincisi olmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, Avrupa, Asya-Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan olmak üzere 5 aşamalı yapılıyor. Bu yarışmalara her ülke kendi bölgesinden katılıyor. Bu 5 yarışmanın birincileri, kendi kategorilerinde 5 ayrı bölgeden gelen ‘en iyi’ projelerle yarışa giriyor. Bunun sonucunda da her kategoride dünyanın en iyisi seçiliyor. Türkiye, yer aldığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında bu yıl önemli bir başarıya imza attı. 28 ülkenin katıldığı yarışmada 17 kategoride toplam 38 projeyle ödül topladı. Avusturya, 4 Finlandiya bir, Fransa 6 ödül alırkan Türkiye ödüle doymak bilmedi.

Londra Grovesnor House da geçtiğimiz akşam düzenlenen törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan 'da tarihi binalarının yaşam alanına dönüstürülmesi projesi ile ödüle layık görüldü. Törende bir konuşma yapan Demircan bu projeninin kamu ve özel firmaların bir ortak çalışması olduğunu ifade ederek, hiç bir kamu kaynağının kullanılmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Gecede, Viatrans A.Ş. - Meydanbey Ortak Girişimi’nin İstanbul Mecidiyeköy’de 2015 sonunda hayata geçireceği Quasar İstanbul Karma Projesine 7 dalda ödüle layık görüldü. Gürallar Yapı’nın İstanbul Kartal’daki Lapis Han "ticari" ofis projesi de en iyi ofis geliştirme dalında ödülün sahibi oldu.

Törende DAP Yapı, Vazo Towers, Dalga Towers, Maltepe Royal Centre ve Dragos Royal Centre adlı 4 projesi ile toplam 9 farklı kategoride ödül alırken ÖZAK GYO A.Ş Bulvar 216 projesi ile 5 farklı dalda ödüle layık görüldü.

Viatrans A.Ş'nin Quasar İstanbul karma projesi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 3 kategoride Avrupa birincisi oldu.

Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, “Londra’da 7 ayrı kategoride 10 ayrı ödüle layık görüldük. 3 özel kategoride Avrupa’nın en iyisi ödülünü aldık. Quasar’ın başarısı sadece Avrupa’da değil, dünya çapında nice ödüllere değer görülecek” dedi.

Quasar İstanbul;‘sosyal aktivite/turizm yapısı mimarisi”, “iç mimari”, “çok üniteli yapı projesi geliştirme’kategorilerinde hem Türkiye hem de Avrupa birincisi olurken, Erdem Stüdyoları Tuana Projesi ile peyzaj dalında, Gürallar Sanayii lapis han projesi ile Gaziantep Prime Development firması Gaziantep Prime Mall projesi ile Avrupa birinciliklerini elde ederek Aralık ayında yapılacak olan dünya yarışmasına katılmaya hak kazandılar.


Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (European Property Awards) :

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (EPA), gayrimenkul endüstrisini prestij ve mükemmeliyetle buluşturmak ve bu alanda uluslararası standardın oluşmasına öncülük etmek amacıyla 1995 yılından bu yana düzenleniyor, Avrupa'daki ticari ve konut alanında yapılan projelere verilen EPA ödülleri, çeşitli kategorilerde en fazla puan alan projelere Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ne (International Property Awards) katılma şansı da sunuyor