Dünya Ukrayna'nın Lviv kentinde casus şüphelisi direğe bağlandı

Ukrayna'nın Lviv kentinde casus şüphelisi direğe bağlandı

05.03.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Bu görüntüler Ukrayna'nın Lviv kentinde çekildi. Kent sakinleri, Rusya adına casusluk yaptığı iddia edilen bir kişiyi yakaladı. Sivil giyimli kişi yakalanıp direğe bağlandı.

Ukrayna’nın Lviv kentinde casusluk yaptığı iddia edilen bir sivil bantla direğe bağlandı. Kent meydanına yakın yerde plastik kelepçeyle elleri direğe bağlanan kişinin öncesinde darp edilmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Günlerdir süren sıcak çatışmalar nedeniyle ülke genelinde bir yandan sivil direniş örgütlenirken bir yandan da Ukraynalılar düzeni sağlamak için ve Rus yanlısı olduğu düşünülen kişileri meydanlarda ağaç ve direklere bağlayarak ifşa ediyor.

Ukraynanın Lviv kentinde casus şüphelisi direğe bağlandı

IRPİN HALKI KÖPRÜ ÜZERİNDEN TAHLİYE EDİLİYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 10 gündür süren saldırılarında kadın ve çocuklar ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Başkent Kiev'in bitişiğindeki Irpin kentinde siviller, Rus konvoyunun ilerleyişini engellemek için Ukrayna ordusu tarafından havaya uçurulan köprü üzerinden tahliye ediliyor. Tahliye süreci, nehir üzerine koyulan tahtalarla sağlanıyor.

Ukraynanın Lviv kentinde casus şüphelisi direğe bağlandı

ATEŞKESE RAĞMEN ÇATIŞMALAR DEVAM ETTİ, TAHLİYELER ERTELENDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının 10. gününde Ukrayna’nın bazı kentlerinde insani koridor açılması yönünde geçici ateşkes ilan edildi. Mariupol’de 12.00’de başlayan sivil tahliyeler, çatışmaların sürmesi nedeniyle ertelendi. Donetsk Bölgesel Başkanı Pavel Kirilenko yaptığı açıklamada, “10.55 itibariyle sadece Donetsk bölgesinde ateşkes onaylandı. Mariupol’de sivillerin tahliyesi ve güzergahların belirlenmesi için Rus tarafıyla müzakere ediyoruz. Resmi açıklamaları dikkate alın. Güncel bilgileri duyuracağım” dedi.

Haberin Devamı

"RUSLAR BİZİ BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR"

Mariupol Belediye Meclisi de genel bir duyuru yaparak son durum hakkında bilgi verdi. Tüm Mariupol halkına sığınaklara geri dönülmesi konusunda çağrı yapılarak, “Tüm Mariupol kenti sakinlerine geri dönmelerini (tahliye yolundan) ve sığınaklara gitmelerini tavsiye ediyoruz. Şuan Rusya Federasyonu ile ateşkes rejimi için görüşmeleri sürdürüyoruz. Herhangi bir değişiklik olması halinde hoparlörlerden bilgi verilecektir” denildi. Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov ise Rus ordusu tarafından bombardımana devam edildiğini duyurarak, “Ruslar bizi bombalamaya ve topçu kullanmaya devam ediyor. Mariupol'de ateşkes yok ve güzergah boyunca da ateşkes yok. Sivillerimiz kaçmaya hazır ama bombardımandan kaçamıyorlar” diye konuştu.

Ukraynanın Lviv kentinde casus şüphelisi direğe bağlandı

HERSON HALKI RUS TANKINA GEÇİT VERMEDİ

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 10 gündür süren saldırılarda ülkeyi terk etmeyenler Rus ordusuna karşı direnişini devam ettiriyor. Ukrayna'nın güneyindeki ve Rus kuşatması altında olan Herson'da halk, Rus ordusuna karşı Ukrayna bayraklarıyla sokaklarda. Rus tankını durduran siviller, Rus askerlerine "Evlerinize dönün" şeklinde tepki göstererek araçların önüne yattı. Kent genelinde Rus ordusuna karşı bayraklarla gösteri düzenlendi.