Dünya Ünlü kasabasına ‘tahliye’ talimatı

Ünlü kasabasına ‘tahliye’ talimatı

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de birden fazla yağış dalgasının ve fırtınanın etkisi altında kalan Kaliforniya’da “afet” sırasında 14 kişi öldü. Ünlülerin yaşadığı Montecito kasabasında, şiddetli fırtına öncesi “acil tahliye” çağrısında bulunuldu.

Ünlü kasabasına ‘tahliye’ talimatı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde son 10 gündür etkili olan yağışlı hava fırtınaya dönüşürken, sel felaketinde en az 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Başkan Joe Biden, geçen hafta olağanüstü hal ilan edilen Kaliforniya’da dün acil durum ilan etti.

Haberin Devamı

Eyalet nüfusunun yüzde 90’ını ve ABD nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan 34 milyondan fazla Kaliforniyalı dün “sel gözetimi” altına alındı. Ulusal hava durumu servisi, Kaliforniya’nın peş peşe iki büyük yağmur dalgasının ortasında kaldığını açıkladı. İlk sağanak, 24 saat içinde 7 ila 12 santim yağmurun düştüğü orta Kaliforniya sahilini vururken, yetkililer, önümüzdeki günlerde Kaliforniya’nın kuzeyinde sel şiddetini artıracak “amansız bir kasırga geçidi” konusunda uyarıda bulundu.

Heyelan riski bulunuyor

Kaliforniya’nın Los Angeles kentinin kuzeybatısında bulunan ve birçok ünlü kişinin yaşadığı Montecito kasabası için de tahliye talimatı verildi. Yetkililer, İngiliz Prens Harry ile eşi Megan Markle, TV sunucuları Oprah Winfrey ile Ellen DeGeneres, oyuncular Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Katy Perry ve Rob Lowe gibi ünlü isimlerin yaşadığı Montecito’da, 20 santimden fazla yağışın beklendiğini söyleyerek kasabada toprak kayması riski bulunduğunu bildirdi.