Dünya Ünlü sunucunun hayatı Ukrayna dönüşü tepetaklak oldu

Ünlü sunucunun hayatı Ukrayna dönüşü tepetaklak oldu

10.05.2022 - 07:02 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü ev dekorasyonu ve tasarımı programı 'Homes Under The Hammer' sunucusu Martin Roberts'ın hayatı, Ukrayna için düzenliği sosyal sorumluluk projesinden sonra değişti. Ünlü sunucu yaşadıklarını bir 'mucize' olarak adlandırıyor.

Ünlü sunucunun hayatı Ukrayna dönüşü tepetaklak oldu

Tüm dünyada 20 yıldır ilgiyle izlenen, BBC'nin ev dekorasyonu ve tasarımı programı 'Homes Under The Hammer'ı sunan Martin Roberts, birkaç hafta önce Ukrayna'ya yardım malzemesi götürmek için iki gün süren bir koşuya katıldı. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaya dikkat çekmeye çalışan ünlü sunucu, sosyal medya hesaplarından da hayranlarına yeni gönüllülük projesini duyurdu. Almanya-Polonya arasında 16 saatlik bir yolculuk yapmaya hazırlanan Martin, kendini oldukça yorgun hissediyordu. 

Haberin Devamı

Ukrayna-Polonya sınırına malzemeleri güvenli bir şekilde ulaştırmak isteyen ünlü sunucu kalbiyle ilgili birtakım problemler yaşamıştı. Tek korkusu yoldayken hastalığının tekrardan nüksetmesiydi. Polonya'da yol kenarında veya Ukrayna sınırında rahatsızlanması durumunda neler olabileceğini hayal bile etmek istemediğini söyledi. Bir yandan da çocuklarının kendisini yenilmez olarak gördüklerini, bu nedenle sağlık problemlerine dikkat çekmek istemediğini itiraf etti. Duygularını takipçileriyle paylaştıktan sonra yolan çıkan ünlü televizyon yıldızının korktuğu başına gelmedi. Ancak döndükten kısa bir süre sonra yaşayacaklarından habersizdi.

Ünlü sunucunun hayatı Ukrayna dönüşü tepetaklak oldu

NEREDEYSE DURMAK ÜZEREYDİ

58 yaşındaki sunucu aniden gelişen göğüs ağrıları nedeniyle hastaneye götürüldü. Hastaneye vardığında halüsinasyon gördüğü için hiçbir formu dolduramamıştı. Ünlü sunucunun kalbi neredeyse durmak üzereydi. Böbrekleri ve karaciğerleri zayıflamıştı. Dört saatlik bir bekleyişin ardından hemşire tarafından içeriye alındı. Kalbinin etrafı su topluyordu. Doktorlar sıvıyı boşaltmak için kocaman şırıngalar kullanmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

1,5 LİTRE SU BOŞALTTILAR

Doktorlar Martin'in kalbinden yaklaşık 1,5 litre su boşalttı. Eğer yerinde müdahale edilmeseydi kalbindeki su Martin'i nefessiz bırakıp öldürebilirdi. Martin o an yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"Bunlar yaşanırken uyanıktım ve biraz başım dönüyordu. Göğüs boşluğumdan kalbimin etrafındaki torbaya inen bir tüp vardı. Daha sonra sıvıyı boşaltıp plastik bir torbaya aktardılar."

Bütün yaşadıkları Martin'e yeni bir bakış açısı kazandırdı. Ünlü program sunucusu şu anda yalnızca kendine odaklanıyor. Hatta Martin,‘Homes Under The Hammer'ı sunarak 19 yıl geçirdiğini belirtip 20. yıl dönümüne ulaşacağı 2023 yılında işleri ağırdan alacağına dair kendisine söz bile verdi. 

Ünlü sunucunun hayatı Ukrayna dönüşü tepetaklak oldu

TÜM HAYATI DEĞİŞTİ

Martin ölümle burun buruna gelip ucuz kurtulduğu için ise minnettar! Kendisine tekrardan bir şans verildiğini düşünüyor. Şimdiden çocuklarıyla yapacakları için hayatında büyük bir alan ayırdığını söylüyor. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda da Tanrı'ya ve O'nun melekleri olarak adlandırdığı sağlık ekibine teşekkür ettiğini söyleyerek duygularını şöyle dile getirdi:

"İşte hâlâ buradayım. İyileşme yolundayım. Buradaki sağlık ekibi hayatımı kurtardı. Destek mesajlarınız için tüm kalbimle teşekkür ederim. Harikaydınız ve bu, beni çok karamsar anlarda hayatta tuttu. Size ne kadar teşekkür etsem az. Şimdi eve gideceğim, duş alacağım, bahçede oturacağım ve çimlere bakacağım. Tanrı'nın meleklerine benimle ilgilendikleri için teşekkür etmeye devam edeceğim. Teşekkür ederim!"