Dünya Unvan mücadelesi

Unvan mücadelesi

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Prens Andrew ve abisi Charles’ın arası, prensesler nedeniyle bozuldu. İddiaya göre Charles, Andrew’un kızlarını kraliyet unvanından mahrum bırakıyor

Unvan mücadelesi

Sorumluluk almıyorlar

Unvan mücadelesi


İngiltere’de kraliyet ailesinin iki prensi, Prens Charles ile Prens Andrew, 3’üncü nesil prenseslerin geleceği konusunda ciddi bir tartışma yaşıyor. Tartışma, Prens Andrew’ın kızları Beatrice ile Eugenie’ye kraliyet unvanı verilmemesi nedeniyle başladı. İddialara göre, tahtın varisi ve defakto yöneticisi olan Prens Charles, yeğenlerinin kraliyet ailesi için yeterince sorumluluk almadıklarını savunarak, ikisini de kraliyet unvanından mahrum bırakıyor.

Elizabeth’e mektup

Bu durumdan rahatsız olan Prens Andrew ise, Kraliçe Elizabeth’e abisinin tavrıyla ilgili bir mektup yazdı. Ailede bu tarz tartışmalar olmasını istemeyen Kraliçe’nin çok iyi anlaştığı ifade edilen torunları konusundaki tavrı ise henüz belirsiz. Prenses Beatrice ve Prenses Eugenie’nin bir yılda 18 tatil yapması eleştirilirken, Prens Andrew ise abisinin kızlarını bilinçli şekilde kraliyet ailesinden uzaklaştırarak bu durumu hazırladığını iddia ediyor.