Dünya ‘Yatılı okuldayken psikolojim bozuldu’

‘Yatılı okuldayken psikolojim bozuldu’

06.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris Hilton’dan sonra Paris Jackson da davranış geliştirme okulunda “travma sonrası stres bozukluğu” yaşadığını açıkladı.

‘Yatılı okuldayken psikolojim bozuldu’

‘Utangaçlığı yenecektim’

Haberin Devamı

ABD’li medya şöhreti Paris Hilton (41) sorunları olan gençleri rehabilite etmek için kurulan bir yatılı okula giderken tacize ve işkenceye uğradığını söylemişti. 2009’da ölen ABD’li pop star Michael Jackson’ın kızı Paris Jackson (23) da davranış geliştirme okulunun kurbanı olduğunu açıkladı. Model ve şarkıcı Paris Jackson, okuldaki deneyimlerinin ardından “travma sonrası stres bozukluğu” yaşadığını belirtti. Jackson, ergenlik döneminde utangaç olduğu için Utah’taki bir yatılı okula gönderildiğini, okulda Paris Hilton ile benzer deneyimler yaşadığını ifade etti.

Doktorları suçladı

Genç model, yatılı okulda utangaçlığından kurtulmak yerine psikolojisinin çok kötü şekilde bozulduğunu belirtti. Jackson bu durumu anlatmak için yakınlarını aradığında yetkililerin ebeveynlere, “Çocuğunuz buradan gitmek için yalan söylüyor” dediğini aktardı. Okulda yaşadıkları nedeniyle kâbuslar gördüğünü söyleyen Jackson, ayrıca bazı doktorların da “şeker gibi” ilaç dağıttığını iddia etti. Şarkıcı ve model, okulda ilaç alıp almadığını belirtmedi ancak doktorlara, hastalarına “inceleme” yapmadan “bağımlılık yapan ilaç” yazmayı bırakmaları çağrısında bulundu.