Dünya Yılbaşı hediyesi estetik faturası

Yılbaşı hediyesi estetik faturası 

25.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl çok sayıda kişinin yılbaşı hediyesi olarak eşlerinin, yakınlarının estetik operasyon ücretini üstlendiği ortaya çıktı. Hediyelikler arasında botoks ve dolgu başı çekiyor!

Yılbaşı hediyesi estetik faturası

Daha önce yeni yıl hediyesi deyince aklınıza hiç “estetik operasyon faturasını üstlenme” gelir miydi? Ama artık insanların tepeden tırnağa kendilerini yenileyebildikleri bir “estetik operasyon çağı”nda yaşadığımız için böyle bir hediye de normal hale geldi! Bu günlerde insanların eşlerine, sevdiklerine, anne - babalarına yeni yıl için estetik operasyon hediye ettiği ortaya çıktı. İngiliz “Daily Mail” gazetesinde de özellikle ABD’nin New York ve Los Angeles gibi zenginleriyle, şöhretleriyle ünlü şehirlerinde insanların birbirlerine estetik operasyon hediye ettiği belirtildi. En fazla hediye edilen işlemlerin botoks ve dolgu olduğu bildirildi. Botoksla dolguyu, göz kapağı ameliyatlarının, yüz gerdirmenin, burun estetiğinin ve liposuction işleminin izlediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Yılbaşı hediyesi estetik faturası

ABD’li 34 yaşındaki Kina Pavarozi, eşinin yeni yıl hediyesi olarak yaptığı ödemeyle burun estetiği ameliyatı olduğunu söyledi.

Gençlik, güzellik tutkusu

Bu işlemler için mevsimin de çok uygun olduğu bildirilirken, ABD’nin Las Vegas kentinde yaşayan üç çocuk annesi Kina Pavarozi, eşinin kendisine 25 bin dolarlık (731 bin TL) burun estetiği hediye ettiğini söyledi. Pavarozi, daha önce yaptırdığı “Barbie burnu”nu yeniletmiş! New York’un ünlü estetik cerrahı Dr. Barry Weintraub da “Kış mevsimi, yüz germe mevsimidir” derken, en son 60’lı yaşlarında bir çiftin yeni yıl hediyesi olarak birbirine “yüz germe operasyonu” hediye ettiğini aktardı.
Dr. Weintraub bu ilgi nedeniyle web sitesinde 25 dolar ile 1.000 dolar arasında değişen estetik işlem hediye kartlarını da satışa sundu. Dr. Gary Motykie de erkeklerin eşlerine ve annelerine yeni yıl için “estetik operasyon hediyesi” vermekten hoşlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2 trilyonluk bir pazar

Estetik cerrahinin küresel pazarının hacminin 2022 yılında 70 milyar dolar (2 trilyon 46 milyar TL) olduğu tahmin ediliyor. Tabii 2023 yılında bu rakam daha da büyüdü. Öyle ki estetik cerrahinin küresel pazarının büyüklüğünün 2032 yılına kadar 140 milyar dolara (4 trilyon 93 milyar TL) ulaşması bekleniyor. Öte yandan Türkiye de bu pazarda önemli bir pay sahibi. Türkiye’nin estetik operasyon için tercih edilen ‘inci ülke olduğu belirtiliyor.