Dünya Yine El Kaide yine uçuş iptali

Yine El Kaide yine uçuş iptali

01.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

El Kaide'nin hedefi olduğu yönündeki istihbarat üzerine Avrupa-ABD arasında 9 uçuş iptal edildi

Yine El Kaide yine uçuş iptali






British Airways ve Air France toplam 9 uçuşu dün güvenlik gerekçesiyle iptal etti. ABD'li bir yetkili, El Kaide örgütünün Avrupa'dan ABD' ye yapılacak 5 - 6 uçuşu hedef aldığına dair istihbarat verileri bulunduğunu söyledi.
İngiliz havayolu şirketi British Airways, yaptığı açıklamada güvenlik gerekçesiyle bugün ve yarın Londra'nın Heathrow Havaalanı ile Washington'ın Dulles Havalanı arasında yapılması planlanan karşılıklı 4 uçuş ile bugün Miami'ye yapılması planlanan 207 sefer sayılı uçuşun iptal edildiği kaydedildi.
Şirket yetkililerden biriyse iptal kararının, İngiliz hükümetinin tavsiyesi üzerine alındığını söyledi, ancak iptale neden olan tehlike konusunda açıklama yapmadı.
British Airways'in ardından Fransız havayolu şirketi Air France, Paris-Washington hattındaki karşılıklı 4 uçuşu güvenlik gerekçesiyle iptal etti.
Air France sözcüsü Veronique Brachet, AF026 sefer sayılı uçuşların bugün ve yarınki seferlerinin "güvenlik tedbirleri" nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

İstihbarat ABD'den
Amerikalı bir yetkili, El Kaide'nin Avrupa'dan ABD'ye yapılacak 5 ya da 6 seferi hedef almış olabileceğine ilişkin istihbarat verileri bulunduğunu açıkladı. Yetkili, Amerikalı güvenlik yetkililerinin, uçuşlardaki güvenliği artırmaları ya da seferleri iptal etmeleri konusunda havayolu şirketleri ile hükümetleri uyardığını belirtti. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Brian Roehrkasse de El Kaide'nin ABD'ye yapılan uluslararası uçuşlarla ilgilendiğine dair işaretler olduğunu söyledi.




DÜNYA