Dünya Yolcu gemisinde 2 gizli oda! 'İşten ayrılma sebebim oldu'

Yolcu gemisinde 2 gizli oda! 'İşten ayrılma sebebim oldu'

06.07.2022 - 06:57 | Son Güncellenme:

İçerisinde spor salonlarından yüzme havuzlarına, sinemalardan dükkanlara kadar pek çok detay barından cruise gemileri birçoğumuzun bilmediği sırlara da sahip. İşte dünyanın en güzel limanlarını dolaşarak tatil yapanlara keyifli anlar yaşatan gemilerin içerisinde yer alan, gözlerden uzaktaki iki odanın sırrı.

Yolcu gemisinde 2 gizli oda İşten ayrılma sebebim oldu

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Cruise gemileri, devasa boyutları ve sahip olduğu imkanlarla büyüleyici. Ancak dışarından oldukça renkli görünen ve pek çok kişinin tatil hayallerini süsleyen bu gemilerin tüyler ürperten sırları da var.  Geçtiğimiz günlerde Avustralya asıllı Lauren adlı kullanıcının TikTok hesabından yaptığı paylaşım pek çok kişiyi şaşkına çevirdi. Daha önce bir cruise gemisinde çalıştığını belirten genç kadın, insanların bu gemideki eğlenceli ve renkli şeylere odaklandığını ama bu gemilerde kimsenin yanından bile geçmek istemeyeceği yerler olduğunu söyledi.

Yolcu gemisinde 2 gizli oda İşten ayrılma sebebim oldu

Haberin Devamı

Cruise gemilerine ve burada çalıştığı döneme dair bilgileri, "Yolcu gemilerinin ürpertici sırları" başlıklı videosunda anlatan Lauren, yolcu gemisinde çalışmanın ilginç bir deneyim olduğunu söyledi ve ekledi:

"Çok çelişkili durumlarla karşılaşabilirsiniz. Benim şahit olduğum olaylar bu işten ayrılmaya karar vermeme sebep oldu."

'13'ÜNCÜ KAT BULUNMUYOR'

Lauren, devasa gemilerde 13'üncü kat yer almadığını söyledi ve bu durumun temelinde batıl inançların yattığını belirtti. Lauren, bu durumun kendisini fazlasıyla tedirgin ettiğini vurgulayarak, “Üzgünüm ama bence bu çok garip. Bir yolcu gemisindeyiz ve her şeyin rasyonel olması gereken bir yerde batıl inançların olması endişe verici" ifadelerini kullandı. Videoya yorum yapanlar ise sadece gemilerde değil, birçok yerde 13 sayısının, uğursuz olduğuna inanılması sebebiyle kullanılmadığını yazdı. Hatta yorum yapanlardan biri, "Batıl inançlardan korkuyorsanız Kanada’ya gelebilirsiniz. Burada birçok apartmanda 13'üncü kat bulunmaz" detayını verdi. Bir diğer yorumda ise, “Bu normal bir durum. Çoğu hastanede 13 numaralı ameliyathane olmaz. Bu sayıyı kullanmamaya özen gösterirler" notu düşüldü.

Haberin Devamı



Yolcu gemisinde 2 gizli oda İşten ayrılma sebebim oldu

'GÖZLERDEN UZAKTAKİ EN ÜRKÜTÜCÜ YER'

Cruise gemilerinin tüm ihtimaller göz önüne alınarak inşa edildiğini ileten Lauren, gemideki gözlerden uzak ve oldukça ürpertici detaylara sahip iki odadan da bahsetti. Yolcu gemilerinin en korkutucu bölümlerinin morg ve nezarethane olduğunu dile getiren Lauren, “Bu odalar çok kullanılan yerler değil ama bazen kullanılmaları gerekiyor. Daha önce çalıştığım gemide morgun bir defa kullanıldığını gördüm" diye konuştu.

"Morgdan çıkarılan bir cenazeyi gördüğümde çok ürkmüştüm. Cenazenin üzerinde bir örtü vardı ama buna rağmen o an korkmanız için yeterli nedeniniz oluyor."

Sonrasında Lauren, yolcu gemilerindeki nezarethanelere ilişkin detaylar da paylaştı. Genç kadın, “Suç işlenme ihtimaline karşı gemilerde nezarethaneler de var. Açık denizde bir suça karışırsanız gemi kaptanının emriyle yolculuk sona erene kadar oraya kilitlenirsiniz ve gemi limana yanaşır yanaşmaz polise teslim edilirsiniz" dedi.

Yolcu gemisinde 2 gizli oda İşten ayrılma sebebim oldu

Lauren’in verdiği detaylar hakkında yorum yapan bazı TikTok kullanıcılarının yazdıkları ise diğer kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bir kullanıcı, "Yolcu gemilerinde morg olduğuna dair yaptığın bilgilendirme çok önemliydi. Ben dahil birçok kişi ölenlerin direkt denize atıldığını düşünüyorduk. Artık gerçeği öğrendik" diyerek genç kadına alaycı bir şekilde karşılık verdi. Bir diğer kullanıcı ise, “Ölüm hayatın bir gerçeği. Gemide olduğunuzda da bu gerçek değişmiyor” diye ekledi.