Dünya YPG karargahına helikopterli saldırı

YPG karargahına helikopterli saldırı

04.01.2017 - 13:19 | Son Güncellenme:

Suriye'nin Kobani bölgesinde yer alan Derik kenti çevresindeki YPG ve Şemmar aşireti karargahlarına helikopterle saldırı yapıldı. Saldırıda 13 hedefin vurulduğu ileri sürüldü.

YPG karargahına helikopterli saldırı

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin medya organı Rudaw'ın haberine göre, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG ve Şemmar Aşireti’ne bağlı Senadid güçlerine ait hedeflere kimliği öğrenilemeyen bir askeri helikopterle saldırı yapıldı.

Haberin Devamı

PYD'nin denetiminde bulunan Şırnak'ın Cizre ilçesi sınırında bulunan Derik’in Çilağa kasabasına bağlı 4 köyde bulunan 12 karargaha saldırı düzenlendiği ileri sürüldü.

Saldırının Kinco, Xirap Bajar, Til Elo ve El Sefa köylerindeki YPG ve Arap aşireti olan Şemmar güçlerinin askeri karargahlarına yapıldığı bildirildi. Saldırıda can ve maddi kayıplara yönelik henüz kesin bir bilgi alınmazken, helikopterlerin bölgede keşif uçuşu yaptığı aktardıldı. Saldırı, Rojava'daki YPG kaynakları tarafından da doğrulanırken, saldırıda üç karargahın isabet aldığı ifade edildi.

Arap Şemmar aşiretinin Rojava’da PYD ile birlikte hareket ediyor. Aşiret lideri Şeyh Himedi Dehan'ın ise kısa süre önce ilan edilen Rojava Özerk Yönetimi Cizire Kantonu Eşbaşkanı olarak görev yapıyor.