Dünya Zelenskiy, Steinmeier'i Kiev'de istemedi!

Zelenskiy, Steinmeier'i Kiev'de istemedi!

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, bugün Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmek istediğini, ancak Ukrayna yönetiminin bu isteği geri çevirdiğini açıkladı.

Zelenskiy, Steinmeieri Kievde istemedi

Polonya’nın başkenti Varşova’da Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Steinmeier, "Duda ve Estonya, Litvanya, Letonya'dan meslektaşlarımızla yarın Kiev’e giderek, Avrupa Birliği'nden Ukrayna’ya güçlü bir dayanışma sinyali götürmeyi hedefliyorduk. Ben buna hazırdım. Ancak anlaşılan Kiev beni istemiyor, bunu kabul etmek zorundayım" dedi.

Haberin Devamı

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Steinmeier’in açıklaması Alman medyasında "flaş haber" olarak geçilirken, Ukrayna ve Almanya arasında "diplomatik skandal" olarak tanımlandı. Ziyaret fikrinin arkasında Duda’nın olduğu ve Steinmeier’i birlikte gitmesi için ikna ettiği, ancak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Duda’yla yaptığı telefon görüşmesinde "Steinmeier gelmesin. Gelirse kabul etmem, bir araya gelmem. Diğer Cumhurbaşkanları gelebilir" dediği öğrenildi.

Ukrayna’nın Berlin Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Zelenskiy’nin tavrı doğrulanırken, Steinmeier’in eskiden Rusya ve Vladimir Putin ile olan ilişkileri, ziyaretin geri çevrilmesine neden olarak gösterildi.