Ege 1 milyon turist yolda

1 milyon turist yolda

12.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çeşitli gezi ve incelemelere katılmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

1 milyon turist yolda

Muğla hakkında Chilcott’a bilgiler veren Vali Orhan Tavlı, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin yanında yöresel lezzetlere değindi. Muğla’nın huzurlu, güvenli ve misafirperver bir şehir olduğunu söyleyen Tavlı, “Dünyaca ünlü turizm merkezleri olarak kabul edilen Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ilçeler ve alternatif turizm çeşitleriyle yabancı misafirlere hitap edecek çok fazla seçeneğe sahibiz” dedi.

Haberin Devamı

1 milyondan fazla İngiliz vatandaşının tatil için Muğla’ya gelmesini beklediklerini dile getiren Chilcott ise, misafirperverliğinden dolayı Vali Orhan Tavlı’ya teşekkür etti.

Muğla’da son yıllarda sağlık turizmi konusunda da önemli çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Vali Tavlı, Knidos Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları sonucunda dünyadaki ilk tıp okulunun Muğla’da olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Valilikten tarım çalışmaları

Turizmin yanında tarım ve ticaret alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tavlı, arı ürünleri, çam balı, zeytinyağı ve tıbbı aromatik bitkilerden katma değeri yüksek ürünler elde etmek amacıyla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi ve AR-GE İnovasyon Merkezi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.