Ege 10 milyonuncu fidan

10 milyonuncu fidan

10.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Ege Orman Vakfı ile Folkart, Buca-Kaynaklar Ağaçlandırma Sahası’nda 10 bin fidanlık orman oluşturmak için harekete geçti.

10 milyonuncu fidan

Vakfın 10 milyonuncu fidanını ise Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak toprakla buluşturdu. “Ormanımızın ilk fidanını, aynı zamanda da Ege Orman Vakfı’nın 10 milyonuncu fidanını dikmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” diyen Sancak ise, “Bugüne kadar 10 milyon fidanın tek tek dikilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice 10 milyon fidanlara” ifadelerini kullandı.

Farklı noktalar da olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan protokollerle tüm Türkiye’de hatıra ormanları oluşturmaya devam ettiklerini, 26 yılda 65 bin dekarlık alanda 10 milyon fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ise Buca-Kaynaklar ağaçlandırma sahasında ve kentin farklı noktalarında çalışmaların İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile devam ettiğini kaydetti.

Plaketli teşekkür


Ege Orman Vakfı Kurucu Üyelerinden Enver Bakioğlu ve Sertaç Bakioğlu, doğaya katkılarından dolayı Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a plaket takdim etti.