Ege 10 yılda 3 milyon hasta

10 yılda 3 milyon hasta

19.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi, 10’uncu yılını kutladı. Genel Müdür Kubba, “Şifa dağıtıyoruz” dedi

10 yılda 3 milyon hasta

Ege Bölgesi’nin en büyük özel üniversite hastanesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi, 10’uncu yılını çalışanlarıyla birlikte kutladı. 2011 yılından bu yana 3 milyonun üzerinde hastaya şifa olduklarını belirten Genel Müdür Veysi Kubba, “Uluslararası akreditasyon kuruluşu JCI akreditasyonunun yanı sıra Avrupa Kalite Vakfı (EFQM) tarafından verilen Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü’ne de sahip olan hastanemiz, donanımlı hekim kadrosu ve deneyimli sağlık çalışanları ile birlikte daha çok uzun yıllar hastalara şifa dağıtmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 66’sı kadın

835’i kadın olmak üzere bin 203 kişiye istihdam kaynağı olduklarını dile getiren Kubba, “Genç ve kadın ağırlıklı bir kadromuz var. Çalışanlarımızın yüzde 66’sını kadınlarımız, yüzde 77’sini Y kuşağı olarak isimlendirdiğimiz gençlerimiz oluşturuyor. Bunun yanı sıra uyguladığımız sağlıklı yaşam projeleri ile çalışanlarımızın sağlıklarını yakından takip ediyoruz” diye konuştu. 10 yıldan bu yana yapılan başarılı ameliyatlarla organ nakli konusunda Ege Bölgesi’nde referans hastane konumunda olduklarını söyleyen Başhekim Dr. Orhan Satılmaz da, “10 yıldır sayısız başarılı ameliyata imza attık. Genel cerrahi ekibimiz 161 organ nakli gerçekleştirdi. Tüp Bebek Merkezi’mizde 1650 bebeğin hayata gelmesinde yardımcı olduk. Onkoloji Merkezi’mizde 239 bin 833 hastaya, kardiyoloji kliniğinde 295 bin hastaya şifa verdik, Kemik İliği Merkezi’mizde 928 nakil gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de sadece iki tane bulunan yapay zeka tabanlı 3 Tesla MR görüntüleme cihazının yanı sıra yapay zeka tabanlı 1.5 Tesla MR ile görüntülemede en güncel teknolojiyi kullandıklarını dile getiren Satılmaz, “Bilgisayarlı tomografi, yapay zeka tabanlı mobil röntgenler, yeni jenerasyon anjiyografi sistemi, hibrid thulium lazer cihazları gibi son teknoloji görüntüleme cihazları ile altyapımızı güçlendirdik. Hastalıklara karşı tanı ve tedavide büyük kolaylık yaşıyoruz” dedi.