Ege 100. yıl aşkına

100. yıl aşkına

12.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka, bugün İzmir’de, Gaziantep BŞB’yi yenerek ligde kalmak istiyor. Beraberlik halinde KSK’nin kaderini, Sakarya-Giresun maçının sonucu çizecek

100. yıl aşkına


Bank Asya 1. Ligi’nde 100. yılına adım attığı, şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonda sürpriz puan kayıplarıyla son haftaya düşme korkusu yaşayarak giren Karşıyaka (38), kurtuluş sınavında bugün Gaziantep BŞB’yi (39) ağırlayacak. Alsancak Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak zorlu karşılaşmayı, hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın mücadelesi, TRT 1’den naklen yayınlanacak.

İhtimal hesapları
1. Lig’de aralıksız 10 sezondur yer alan tek takım olan, rakibini yenip uçurumun kenarından dönmeyi hedefleyen Kaf Kaf, Sakarya-Giresun maçının skorunu da bekleyecek. Karşıyaka kazanırsa veya Giresun galip gelemezse hiçbir sıkıntı yaşamayacak. KSK; G.Antep BŞB’ye yenilmesi, Giresun’un da Sakarya’yı dize getirmesi durumunda küme düşecek. Kaf Kaf’ın beraberliği, Giresun’un galibiyeti durumunda düşen takımı genel averaj belirleyecek. Bu ihtimalde Giresun’un en az 4 farklı kazanması gerekiyor. Giresun’la ikili averajı eşit olan Gaziantep BŞB’nin de düşme ihtimali var.
Müftüoğlu uğurlu geldi
Kaf Kaf, 2003-04 sezonunda 5-2’lik Göztepe derbisinde de düdük çalan Müftüoğlu’nun yönettiği 7 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Karşıyakalılar, Müftüoğlu’nun KSK’yeyine uğurlu geleceğine inanıyorlar. Kritik randevunun bilet fiyatları açık ve balkon tribünleri 1, kapalı tribün 2 TL olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Kulaklar Sakarya Giresun maçında

Karşıyakalı taraftarlar, takımlarının Gaziantep BŞB’yi yenmesi halinde ligde kalma konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayacak. Ancak maçın berabere gitmesi durumunda kulaklar, Sakarya’da oynanacak Sakaryaspor-Giresunspor maçından gelecek haberde olacak. Bu karşılaşma da saat 16.00’da başlayacak.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Uğur, bu sezon hiç hak etmedikleri yenilgiler ve beraberlikler aldıklarını belirterek, “Gaziantep BŞB maçında işimizi şansa bırakmayacağız. Futbolcularım, hafta başından beri bu maçı düşünüyor. Kendimizi çok iyi hazırladık” dedi. Uğur, KSK’nin küme düşmeyi hak etmediğini belirterek, “Şanssızlıklar yüzünden bugünlere geldik. Gaziantep karşısında gerçek gücümüzü ortaya koyup korkulu rüyadan uyanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haydi Şaban at gollerini

Kaf Kaf’ın en skorer ismi olan Şaban’a Gaziantep BŞB karşısında büyük iş düşecek. Ligin ilk yarısında 7 gol atan Şaban, maratonun ikinci etabında üç golle yetindi. Geçen hafta 3-0 kaybedilen Akhisar Bld deplasmanında cezası nedeniyle forma giyemeyen Nijeryalı Agbetu da bu kez sahada olacak.

KSK’de prim 20’şer bin TL

Kongre havasından sıyrılıp hafta boyunca takıma moral aşılamaya çalışan KSK’de galibiyete Selçuk Yaşar 5, yönetim ise 15 bin TL prim verecek. Karşıyaka’da Taha cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Tecrübeli futbolcu hafta boyunca kampta takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Camiaya yakışan bir sezon geçirmek için yola çıkmalarına rağmen beklenmeyen bir noktada olduklarını belirten Başkan Hüseyin Çalışkan, “Bu hepimizin mücadelesi olacak. Futbolcularımızın maç boyunca kesintisiz destek verecek taraftarlarımıza, camiaya layık sonucu alacağına inancımız tam” dedi.

İzmir polisi önlem aldı

Karşıyaka açısından hayati önem taşıyan Gaziantep BŞB maçının, Süper Lig’de şampiyonu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle çakışması nedeniyle İl Güvenlik Kurulu, bir dizi önlem aldı. Kaf Kaf’ın içinde bulunduğu kritik durum yüzünden tatsız olaylar yaşanmaması için, Fenerbahçe veya Galatasaraylı taraftarların Karşıyaka’da konvoy oluşturmasına, toplu eğlence düzenlemesine izin verilmeyecek. Karşıyaka düşerse, diğer İzmir kulüplerinin taraftarlarının da kutlama, konvoy yapmasının önüne geçilecek. İzdihamı önlemek, istenmeyen bir durumda müdahalenin kolaylaşması için Alsancak Stadı’nın kapalı tribününe 2 bin 200 taraftar alınacak.