Ege 12 projeye TÜBİTAK’tan destek geldi

12 projeye TÜBİTAK’tan destek geldi

22.06.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin hazırladığı 12 proje, TÜBİTAK’ın gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla uyguladığı ‘2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında destek almaya hak kazandı.

12 projeye TÜBİTAK’tan destek geldi

Her proje için 4 bin liraya ulaşan ödenek alma fırsatı elde eden öğrenciler; biyomedikal, genetik ve elektrik-elektronik gibi farklı alanlarda danışman akademisyenleriyle birlikte çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Daha önce de STAR bursu kazandılar

Çalışmaların yaz ayında da sürebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar, “Üniversitemizin fiziki ve teknolojik tüm imkanlarını, gün ya da zaman kısıtlaması olmadan öğrencilerin kullanımına açtık. Geçtiğimiz aylarda 14 öğrencimiz, TÜBİTAK’ın başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında desteklenme hakkı kazanmıştı. Şimdi de birçok öğrencimiz, ‘2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında benzer bir fırsata ulaştı. Öğrencilerimiz; öğrenmeye daima açık olmalı, hata yapmaktan korkmamalı, en iyiye odaklanıp çalışmaktan sıkılmamalı” diye konuştu. l DHA