Ege 150 ülkeye örnek olduk

150 ülkeye örnek olduk

10.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

150 ülkeye örnek olduk

Türkiye’den doğup 7 kıtada 150 ülkeye yayılan ‘Global Wellness Day’ ilk kez Kuşadası Sevgi Plajı’nda kutlandı. Altı bin kişinin katıldığı programda, “İyi yaşam herkesin hakkı” mesajı verildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de Belgin Aksoy tarafından başlatılan ve tüm dünyaya yayılan Wellness Day, bu yıl ilk kez 8 Haziran’da Kuşadası Sevgi Plajı’nda kutlandı. Bu yıl Birleşmiş Millet Resmi Takvimi’ne de girmeye hazırlanan, 6 bin kişinin katıldığı Global Wellness Day kutlamalarında, Cem Akcan ‘yoga’, Baha Cemali ‘body boost’, Ayşegül Demirsoy ‘zumba’, Ebru Karaduman ‘çocuklar sporda’ programlarıyla etkinliğe renk kattı. Kaan Öztürk de program kapsamında konser verdi. Tüm gün çocuklar için resim sergisinin yer aldığı etkinliklerde yine minikler için tang-run, uçurtma atölyesi gibi özel aktiviteler de gerçekleştirildi. Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen aktivitelere CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel de katıldı.

Haberin Devamı

300 milyona ulaştı

GWD kutlamalarının Türkiye’de ilk kez Kuşadası’nda yapılmasının ilçenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Günel, “2012 yılında Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan Global Wellness Day’i bu yıl ilk kez Kuşadası Davutlar Sevgi Plajı’nda kutluyoruz. Belgin Aksoy’un Türkiye’den dünyaya bir hediyesi olan Wellness Day, ‘İyi yaşam herkesin hakkı’ mottosuyla globalleşerek birçok insana umut olmuştur. Belgin Hanım sayesinde 7 kıtada, 150 ülkede, 5 binden fazla noktada kutlanan Global Wellness Day, dünyada 300 milyon kişiye ulaşmış durumdadır” dedi. Yedi kıtada, 150 ülkede ve 5 binden fazla noktada kutlanan Global Wellness Day’in yaratıcısı Belgin Aksoy da şu ifadeleri kullandı:

‘Uyanma yolculuğu’

“Tüm dünyada ücretsiz etkinliklerle, kar amacı gütmeden kutlanan Global Wellness Day, 2012 yılında çok mütevazı bir düşünceyle ortaya çıktı. Global Wellness Day’i tüm dünyaya yaymak benim için çok önemli. Çünkü 2004 yılında sağlığımla ilgili bir problem yaşadım. Bir doktorun karşınıza geçip kanserle ilgili bir cümle kurması gerçekten size tokat gibi geliyor. Ama ben şükrediyorum, iyi ki böyle bir şey yaşadım çünkü uyanmama sebep oldu. Gördüğüm tedavi sonrasında, vücudumdaki radyasyondan arınmanın yollarını aradım. Bu araştırma beni ilk olarak detoksa götürdü. Detoks uzmanı o bir haftalık dönemin sonunda, hayatınızdan size faydası olmayan her şeyi çıkartın demişti. U Eşimden başlamak üzere, bazı arkadaşım olduğunu zannettiğim kişileri hayatımdan çıkararak başladım.” Wellness Day’in 7 maddelik manifestosu olduğunu vurgulayan Aksoy, “Bir saat yürüyüş yapın. Daha fazla su için. Plastik şişe kullanmayın. Doğal gıdalarla beslenin. İyilik yapın. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin. Saat 22.00’de uyuyun” diye konuştu.

Haberin Devamı

150 ülkeye örnek olduk

42 kilometreyi 3 günde koştular!

Global Wellness Day’e dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Efes Antik Kenti’nden başlayarak Kuşadası Sevgi Plajı’na kadar 42 kilometrelik etabın koşulduğu 3 gün süren maraton düzenlendi. maratona oyuncu Ahsen Eroğlu, triatlet İpek Onaran, Global Wellness Day Türkiye elçisi ve paralimpik triatlet atlet Burak Abacıoğlu, Fatih Topçu ve atlet Neval Gördük, oyuncu Pınar Gülkapan’dan oluşan ekip katıldı. Efes Antik Kenti’nden koşuya başlayan ekip, 18 kilometrelik ilk etabı Selçuk’un kırsal Gökçealan Mahallesi’nde tamamladı. Marotunun önceki gün koşulan 14 kilometrelik ikinci etabı da Aydın’ın Kuşadası ilçesinin kırsal Kirazlı Mahallesi’nde tamamlandı.