Ege 200 kamyon balçık!

200 kamyon balçık!

09.12.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

İçmeler’de Cumartesi gecesi meydana gelen selin izlerini silmek için çalışan Marmaris Belediyesi ekipleri, yaklaşık 200 kamyon balçık topladı. 3 günde 150 tona yakın da atık toplayan ekipler, görevini 7/24 sürdürüyor. Halk Masası’na tarla, bahçe ve evine su giren yurttaşlardan 97 talep iletildi. Öte yandan evleri selden zarar gören İngiliz Mandy-Graham Reynolds çifti “Yangın ve sele karşın İçmeler’i çok seviyoruz” dedi Başkan Oktay’ın ilgisinin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi

200 kamyon balçık

Metrekareye 145 kilogram yağışın düştüğü Marmaris’te, evlerini su basan yurttaşlara yardımcı olan ekipler, bir yandan da çamur içinde kalan yolları temizliyor. İçmeler Kültür ve Sanatevi’nde oluşturulan kriz merkezinde kıyafet yardımı yapılıyor; gıda ve eşya desteği de sağlanıyor. Burada konuşlandırılan ikram aracında da yurttaşlara su, çay, kahve ve simit-bisküvi gibi ikramlarda bulunuldu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, çalışmaları gününün çoğunu sahada geçiriyor, çalışmaları yakından izledi. Oktay, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı’yla, gereksinimlerin hemen belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundu. Oktay, “MUSKİ, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Aksaz Komutanlığı, Datça, Ula, Menteşe belediyeleri ve gönüllü vatandaşlarımızın desteği ile bölgemizi çamurdan temizlemek için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İçmeler’den ayrılmayız’

Marmaris Belediyesi selden etkilenen İngiliz Raynolds çiftinin yardımına koştu. Mandy-Graham Reynolds çifti, “Önce yangın şimdi sel, İçmeler’de hâlâ mutlu musunuz diyen çok fazla. Ama burayı asla değişmeyiz. Şahane bir yer, şahane bir ülke” dedi.

200 kamyon balçık



Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, selin ardından İngiliz çiftle görüştü. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Oktay, hep birlikte, bu zorluğun da üstesinden de geleceklerini kaydetti.

Marmaris’in yaşadığı felaketlerin kendilerini üzdüğünü söyleyen Graham Reynolds, “Yangın çok üzücüydü, ağaçların tamamı yandı. Şimdi suyu durduracak ağaç kalmadığı için sel yaşanıyor. Belediye, işleri yoluna koymak için çok çalışıyor. Evimiz zarar gördü, ancak çok fazla hasar olmadı. Belediyeden ve diğer kurumlardan çok yardım aldık, destek gördük. İyi olup olmadığımızı kontrol ettiler” dedi. Başkan Mehmet Oktay’ın çabasını takdir ettiklerini de söyleyen Reynolds, düşüncesini “Çok iyi, aktif biri. Ne zaman bir şey olsa sahada, görevlilere yardım ediyor, insanları ziyaret ediyor” tümcesiyle aktardı.
Bazı tanıdıklarının yaşanan felaketlere rağmen hâlâ neden Marmaris’te kaldıklarını sorduğunu anlatan Graham Reynolds, şunları söyledi: “Şahane bir yer burası. Zamanla orman geri gelecek, yeşil geri gelecek umarım, bu karmaşa da gitmiş olacak. Onlara, Türkler bu tür durumlarla baş etmeyi biliyor. Mutlaka tatile buraya gelin, geldiğinizde her şey normale dönmüş olacaktır, cevabını veriyorum.”

Mandy Reynolds da “Kesinlikle harika bir yer, iyi insanlar, güzel bir bölge, tek kelimeyle harika, buraya gelin” dedi.