Ege 2014 SIKINTI GETİRECEK

2014 SIKINTI GETİRECEK

13.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ben TV’de ‘3 gazeteci, 1 konuk’ a katılan Çerçioğlu, yeni yasa ile kapatılan beldelerin sağlıklı hizmeti alamayacağını savundu...

2014 SIKINTI GETİRECEK



Ben TV’nin en çok izlenen programlarından üç usta gazeteci, Hamdi Türkmen, Erol Yaraş ve Osman Gençer’in sunduğu ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programına bu hafta, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuk oldu. Çerçioğlu, “Aydın’ın büyükşehir olmasına ben hazırım. Biz bu konu tartışılmaya başlandıktan sonra hazırlıklara başladık” diye konuştu.
Yetki verilmeliydi
Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, yeni yasa ile ilgili değerlendirmesinde, “Ben bu kadar büyük şehirlerde, yerel yönetimlerin kapanmasını doğru bulmuyorum. Bence küçük ilçeler yerinden yönetilmeli. Örneğin; İzmir’de Alaçatı, Kuşadası Davutlar, Muğla’da Göcek, Ölüdeniz gibi, buraların belediyeleri çok hızlı ve iyi hizmet vermektedir. Benim düşüncem buralar kapatılma yerine daha çok yetki verilmeliydi” dedi.
Uygulamanın neden olacağı değişikliklere de değinen Çerçioğlu, “Bize en uzak nokta Akbük ve ben bazı sıkıntıların oluşacağını düşünüyorum. Halbuki beldeler kapatılmasa, doğrudan yerinden hizmet verilecekti. Asıl sorun 2014 yılından sonra ortaya çıkacak ve yaşayıp görülecek. Bizim 51 beldemiz kapatılıyor. Atça 150 yıllık bir belediye örneğin ve kapatılıyor. Bir referandum yapmadan kapatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz bir anlamda Bütünşehir oluyoruz. Oysa İstanbul ve Kocaeli istisnaydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bütünşehir’de 3 başlı yönetim

Çerçioğlu, yasayı eleştirirken, “İl Özel idarelerin kalkması ile, valilerin sevk ve idaresinde yatırım alanları kuruluyor. Vali il genel meclisi sekreterine karşı bir unsurdu. İl genel meclisi bir çözüm alanıydı. Şimdi siz bir siyasi meclisi yok ediyorsunuz. İdareyi valinin kontrolüne veriyorsunuz Bu kesinlikle 3 başlı bir yönetim demektir. Bu kurulların paylaştığı yetkiler, belediyenin üstünde. Bu iki başlılıktan üç başlılığa çıkıyor. Seçilmişlerden korkmamak gerekiyor. Peki neden seçilmişlerin korkarak, atanmışların elini güçlendiriyorsunuz?” dedi.

‘Eski vali Coş 2 yılı harcadı’

Çerçioğlu, geçmişten örnekler vererek, “Eski Aydın Valisi Coş ile bütün kamu kuruluşları ve ben sorun yaşadık. Aydın’ın 24 ayı boşa gitti. Halbuki bütün bu projeler şimdi bitmiş olacaktı. O durumdan bütün Aydın halkı ve kurumlar sıkıntı çekti. Ama şu anki Valimiz tam devlet adamı hiçbir sorun yok. Yeni ilçemizin adı ‘Efeler’ olacak. Biz Adnan Menderes istemiştik. Menderes kalbimizde olacak” dedi.

Haberin Devamı

Aydın’ın 2023 hedefini çizdi

Yasanın olumlu tarafları olduğunu da anlatan Çerçioğlu, “Bu yasa da elbette iyi bir şey de var. İmarın tek elden yapılması bence iyi bir şey. Ama siz kültür varlıklarına, yeşil alana saygılı olmadıktan sonra büyükşehir olsanız ne olur? Seçim kazanmak için, o ilçeyi parçalayarak hareket ederseniz, ilçelere o kentlere yazık olur” dedi.
Aydın Belediye Başkanı, geleceğe dair hedeflerini de, “Aydın’ın ekonomisinin büyük bir kısmı sanayi ve tarıma dayalı sanayi. Ortaklar’da bir sanayi bölgesi açıldı ve benim beklemediğim bir şekilde hızla büyüdü. Ben bir kez daha çağırıyorum. Yatırımcı gelecek, oturacak. Her şeyi çözeceğiz. Gelişimimizle Eskişehir’le yarışacağız” sözleriyle anlattı.

İlk resmi aday

CHP’nin ilk resmi adayı olan Çerçioğlu, Genel Başkan’a teşekkür ederek, bunun kendisi için büyük bir sorumluluk getirdiğini ancak çalışmalara bir yıl önceden başlamak için büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Çerçioğlu, “Diğer adaylar 90 gün önce başlarken ben 700-800 gün önce çalışmalara başlamış oldum” dedi. Aydınlıların kendisine verdiği ‘Topuklu Efe’ lakabından son derece memnun olduğunu dile getiren Çerçioğlu, her Aydınlı’nın bu mücadele ruhunu yüreğinde taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

AK PARTİ GERİDE

Çerçioğlu, Aydın’daki siyasi durumu da şu sözlerle değerlendirdi: “2011 seçimlerinde CHP 1. parti oldu. 2009 yerel seçimlerinde de biz daha çok oy aldık. Ben 2008’e kadar Aydın’ın gözü kulağı olmaya çalıştım mecliste. Halkımız bunu gördü. Rakiplerimiz güçlüydü ama halkın teveccühü bu yönde oldu. Ben 18 saat çalışıyorum günde. Aydın’a verdiğim sözleri tutmak için. Hiçbir şey kesin değil ama yaptırdığımız ankette CHP açık ara önde. Ak Parti’nin anketinde de CHP önde.”