Ege “2018’de yüzde 25 büyüyeceğiz”

“2018’de yüzde 25 büyüyeceğiz”

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, ülke ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunun ispatlandığını ve lojistik sektörünün büyümeye devam edeceğini söyledi.

“2018’de yüzde 25 büyüyeceğiz”

Şirketin faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde 2017 yılında yüzde 30 ile 35 arasında reel büyüme gerçekleştirdiğini söyleyen Günaydın 2018’de ise yüzde 25 civarında büyüme beklediklerini aktardı.

Haberin Devamı

Son dönemde özellikle demiryolu taşımacılığına büyük önem verdiklerini kaydeden Erol Günaydın, 2017 yılında yaptıkları 30 milyon liralık yatırımın 10 milyonunu raylı taşımacılıkta kullandıklarını belirtti.

‘Teşvik edilmeli’

Günaydın “Biz demiryolundaki geleceği görüyor ve bu alanda güçlü olmamız gerektiğine inanıyoruz. Elbette belli sıkıntılarımız var ve istediğimiz hızda yol alamıyoruz. Ancak hükümet de demiryolu taşımacılığının önemini kavramış ve bu alana yatırım yapmaya başlamış durumda. Daha yolumuz uzun ve gelecekte güzel işler başaracağız” dedi. Sektörün en büyük sorunlarından birinin düşük kar marjları olduğunu savunan Erol Günaydın, devletin sektöre teşvik vererek uluslararası arenada Türk şirketlerinin rekabet gücünü artırması gerektiğini sözlerine ekledi.