Ege 2021 dolu dolu geçti

2021 dolu dolu geçti

07.04.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

2021 yılı faaliyet raporlarının görüşülüp oybirliğiyle kabul edildiği Konak, Bornova, Kuşadası Akhisar, Marmaris ve Burhaniye belediyeleri, 2022 projelerini de aynı başarıyla sürdürüyor

2021 dolu dolu geçti

Örnek projeleri ve sosyal belediyecilik anlayışlarıyla öne çıkan Konak, Bornova, Kuşadası, Akhisar, Marmaris ve Burhaniye belediyelerinin 2021 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. 2021’in proje ve harcamaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren başkanlar, borçları ödediklerine dikkat çekti, 2022 hedeflerini anlattı.

Haberin Devamı

Yüzde 80’i tamam

Seçimden önce söyledikleri proje ve çalışmaların yüzde 80’ini gerçekleştirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yol haritamıza uygun şekilde, her noktaya dokunmaya çalışan bir belediyecilik anlayışı sergiliyoruz. Tam bir birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde hareket eden meclisimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Desteklerini her zaman gösteren muhalefet meclis üyesi arkadaşlarımızın da emeği çok. Bu anlayış Konak’a hizmet etme anlayışından ortaya çıkıyor” dedi. Borçlarını ödeyecek ve geri dönüşü hizmet olarak sağlayabilecek bir belediye olduklarına da dikkat çeken Batur, “Çalışanımıza bir kuruş borcumuz yok. Piyasaya da borcumuz yok. Vergi dairesine olan borcumuzu da kapatacağız. Borçlanmadan korkmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

55 milyon lira yatırım

“Borçsuz belediye” vurgusu yapan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “Söz verdik, Bornova’yı büyütüyoruz. 2021 yılında 14 milyonu aşkın borç ödedikl, kasayı 2022 yılına 57 milyon 510 bin lira ile devrettik. Son bir yılda 55 milyon 394 bin liralık yatırım yaptık. Bornova’nın uzun yıllar kullanacağı Asfalt Üretim Tesisi’ni kurduk. Bu tesis Bornova’ya en az 30 yıl hizmet edecek. 2022 yılında en büyük yatırımı yollara yapacağız” dedi. Kızılay Mahallesi için planları hazırlanan ve oybirliği kabul edilen kentsel yenileme projesi ile vatandaşın kazanacağını söyleyen İduğ, Bornova Şehir Stadı’nın yenileme çalışmalarına başladıklarını, Naldöken Pazaryeri’ni 2022 yılında yapacaklarını, belediyeye ait sosyal tesisler ve hizmet binaları olmak üzere toplam 7 noktaya güneş enerji sistemi kuracakları bilgisi verdi.

‘Mazeret üretmiyoruz’

Son 3 yıldır Kuşadası’nda 20-25 yıldır yapılanın 3 katı kadar bayındırlık çalışması yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Günel, “Tüm bunları dünya pandemiyle kıvranırken, ekonomideki şiddetli dalgalanmalar ve alacaklarımızı tahsil edemiyorken yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. ‘Yok’ demeden, mazeret üretmeden tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Başkan Günel, Sahil Yolu, Toprak Saha ve Kent Meydanı projeleri üzerinde ayrı bir önemle durduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Öte yandan meclis tarafından “Hayat Sokakta Festivali” düzenlenmesi amacıyla Başkan Ömer Günel’e protokol yapma yetkisi verildi. Etkinlikle ilçenin özgün değerlerini tanıtacaklarını belirten Günel, “Haziran ayında düzenlemeyi planladığımız festivalimizi önümüzdeki yıllarda nisan ayında yapacağız. Esnaf bu etkinliğin en önemli parçası olacak. Bir yandan her geçen gün yok olan mutfak kültürümüzü yaşatırken bir yandan da esnafımızı kalkındıracağız” dedi.

Turistler gelmeye başladı

“Dimdik ayaktayız. Geleceğe umutla bakıyoruz” diyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, hiç bir kentin yaşamadığı çok sıkıntılı bir dönemi geride bıraktıklarını belirtti. Son iki yılda yaşadıkları bütün bu olumsuzlukların üstesinden elbirliğiyle gelmeyi başardıklarını ifade eden Oktay, Marmaris’e turistlerin gelmeye başladığına da dikkat çekerek, “Kentimizin tüm yaşayanlarına hayırlı uğurlu, bol kazançlı, güzel bir sezon diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Üç parti onay verdi

Burhaniye Belediye Meclisi 2021 faaliyet ve denetim raporlarını görüştü. Denetim raporu sonrası meclis üyelerine 2021 yılı faaliyetlerini içeren sunum yapıldı. Başkan Ali Kemal Devaciler, yapılan hizmetler ve projelendirme aşamasında olan yatırımları tek tek paylaştı. Sunum sonrası faaliyet raporu; CHP, İYİ Parti ve MHP’li üyelerin kabul oyuyla geçti. Faaliyet raporuna sadece AKP’li üyeler ret oyu verdi.

Eşit hizmet götürdük

Görevdeki üç yılını özetleyen Akhisar Belefiye Başkanı Besim Dutlulu, “2021 yılı faaliyet raporu dolu dolu bir kitapçık oldu. Bizler sadece merkez değil kırsalda da tüm Akhisarlılara eşit şekilde hizmet ettik. O konuda içimiz çok rahat. Eksik olduğumuz yerler muhakkak olacak. Türkiye’nin içinde bulunduğu belli şartları ve ekonomik durumlar var. Buna rağmen biz 3 yıl boyunca hiç mazeret bulmadık ve hizmet üretmeye devam ettik. Bu şekilde çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Asfalt maliyetlerinin yükseldiğini ancak yine de tüm şartları zorlayıp çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekleyen Dutlulu, “Kış boyunca devam eden asfaltlama yaz sezonunda da sürecek. Aynı zamanda sathi kaplama çalışması da başlıyor” dedi.