Ege 250 yazarın elinden İzmir Ansiklopedisi

250 yazarın elinden İzmir Ansiklopedisi

29.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), İzmir’in kültür envanteri içinde çok önemli bir yer tutması beklenen İzmir Kent Ansiklopedisi’ni hazırlama projesini hayata geçirdi.

250 yazarın elinden İzmir Ansiklopedisi

Ansiklopedi, kentin sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel zenginliğini ortaya çıkaracak. İzmir için yapılan en kapsamlı çalışma olacak ansiklopedide, sanattan spora, sağlıktan kent mimarisine, kültürden ekonomiye her türlü bilgi yer alacak.
“İzmir Kent Ansiklopedisi” çalışmasında yer alan akademisyen ve yazarlar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Murat Özel ve APİKAM Müdürü Yrd. Doç. Oktay Gökdemir ile bir araya gelerek projedeki son detayları ve hazırlıkları gözden geçirdi.

11 cilt hazırlanacak
Murat Özel, hazırlık aşamasındaki ansiklopedinin İzmir açısından önemine değinerek gelecek kuşaklara büyük bir miras bırakmak için çalıştıklarını söyledi. Oktay Gökdemir ise, 11 cilt olarak basılacak ansiklopedi için 250’den fazla yazardan destek alındığını ve her kesimden uzmanın projede yer alacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Manisa’da sanal gezi başlıyor

Manisa’nın sanal ortamda gezilmesine imkan sağlayacak “Manisa FX-360 derece Manisa” isimli projede sona gelindi. Hazırlanan www.manisafx.com intenet sitesini tanıtan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, sitenin aktif hale getirildiğini söyledi. Proje kapsamında 10 binin üzerinde fotoğraf ve video çekimi yapıldığını belirten Karaköse, ilk çalışmaların şu an görülebildiğini, fotoğraf ve videoların eklenmesine devam edildiğini kaydetti. Erdinç Karaköse, sitenin faydalı bilgileri kapsadığını dile getirerek, “Sitenin içinde bulunduğunuz yerin çevresi hakkında bilgiler yeralıyor. Turist geldiği zaman bir yeri, bir mekanı gezerken, yakındaki noktaların da bilgisine ulaşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Buca’da memura yüzde 33 zam

Tüm-Bel Sen ile Buca Belediyesi arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı; belediye memurlarının maaşlarına yüzde 33.3 ile yüzde 40.3 arasında zam sağlandı. İmza töreninde konuşan Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Aygün Öğrendi, “Sosyal demokrat belediyelerin de bizlere olan desteğini biliyoruz. Ancak nihai hedefimiz grevli bir toplu sözleşmedir” dedi. Geçirdiği ameliyat sonrası ilk kez evinden çıkarak imza törenine katılan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise sözleşmeye ilk kez doğum, ölüm ve yol parası konul-duğunu da belirtti.