Ege 26 yıllık Uydukent sorununa neşter!

26 yıllık Uydukent sorununa neşter!

28.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, Uydukent Sitesi’ni, 1/1000’lik uygulama imar planına dahil etti. Projeyle, bölgede peyzaj çalışmalarının da yapılacağı dile getirildi

26 yıllık Uydukent sorununa neşter

Kuşadası Belediyesi, temelleri 1995 yılında atılmasına rağmen ilgisizlik ve yasal konularda karşılaştığı sıkıntılar nedeniyle sorun yumağı haline gelen Uydukent’in sorunlarını tek tek çözüyor. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı site, aradan geçen zaman içerisinde bir türlü yasal statüye kavuşturulamadı. Yapı kullanma izni olmayan ve elektrik dağıtım şirketine birikmiş borçların ödenmemesi sebebiyle kesilen elektrikler, Belediye Başkanı Ömer Günel’in devreye girmesiyle tekrar açıldı.

Haberin Devamı

Meclisden onay

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliğinin onaylanmasının ardından harekete geçen Kuşadası Belediyesi, siteyi 1/1000’lik uygulama imar planına dahil etti. Site sakinleri tarafından büyük bir sevinçle karşılanan karar, Büyükşehir Meclisi’nde kabul edildi. Böylelikle kooperatif üyelerini yapı ruhsatlarını alabileceği belirtildi. Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle yapılacak temizlik ve ilaçlama çalışmalarının hızlandırılacağı ifade edildi. Başkan Vekili Oğuzhan Turan, “Başkanımız Uydukent konusunda çok hassas. Problemleri çözmek için konularla tek tek ilgileniyor. Hedefimiz site sakinlerinin normal yaşam koşullarına dönmesi” dedi.