Ege “2B hak sahipleri! Fırsatı kaçırmayın”

“2B hak sahipleri! Fırsatı kaçırmayın”

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’deki binlerce orman köylüsünü yakından ilgilendiren ve 30 Ekim’de son başvurunun alınacağı orman vasfını yitirmiş arazi (2B) satışlarında “Bu tarihi fırsatı kaçırmasın” çağrısı yapıldı.

“2B hak sahipleri Fırsatı kaçırmayın”

Defterdarlık gazetelere ilan verirken, hak sahipleri, arazileri ucuza kapatmak isteyen fırsatçılara karşı da uyarıldı. İzmir Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, kamuoyunda 2 B Yasası olarak bilinen 6292 sayılı yasakapsambında hak sahiplerine yapılacak satış hakkında bilgi verirken, “Bu tarihi fırsatı kaçırmayın. Başvuruda bulunmazsanız, kanunun avantajını yitirirsiniz, oturduğunuz yerde işgalci durumuna düşersiniz” dedi.

Haberin Devamı

Hedef, yüzde 85 başvuru
Günaydın, başvurularda en az yüzde 85’lik bir hedef belirlediklerini, şu anda Muğla’dan sonra en fazla başvuruyu alan ikinci il olduklarını kaydetti. Bu doğrultuda gezici ekiplerin köy köy gezerek kahvelerde bilgilendirme yaptığını anlatan Günaydın, sıkışıklık yaşanmaması için personel sayısının artırıldığını, hafta sonları da başvuru aldıklarını kaydetti. Özellikle ödeme ve bedeller konusunda büyük kolaylıkların bulunduğunu dile getirdi. Günaydın, yasanın belirlediği üç hak sahibi olduğunu hatırlattı, arazi dolandırıcılarına karşı uyanık olunması gerektiğini bildirdi.