Ege 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos coşkusu

30.08.2018 - 21:30 | Son Güncellenme:

Zafer Bayramı, Ege Bölgesi’nde de ilk günkü heyecanla kutlandı. Halk bayrağıyla törenlere katıldı, 30 Ağustos coşkusunu doyasıya yaşadı. Atatürk anıtlarına çelenk sunuldu, halk oyunları ve şiirler programlara renk kattı

30 Ağustos coşkusu

Meydanları doldurdular

Haberin Devamı

Uşak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene; Vali Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri, gaziler ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Uşak Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasıyla başlayan törende, askerler ve sivil toplum kuruluşları geçit töreni yaptı. Başkan Nurullah Cahan, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Şehitler unutulmadı

Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, protokol üyelerinin Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu; İstiklal Marşı okundu. Törende Şehzadeler Belediyesi halk oyunları ekibi de gösteriler sergiledi.

Haberin Devamı

Askerlerden geçit

Denizli’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na; Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın çelenk bırakmasıyla kutlamalar başladı. Vali Karahan, Albay Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, askeri araca binerek törene katılan vatandaşların bayramını kutladı. Gaziler de askeri araçla geçit yaptı.

Renkli program

Muğla’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Program Atatürk Anıtı’na Vali Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün ve Garnizon Komutanlığı adına çelenk sunulmasıyla başladı. Törende, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’nda halkın bayramı kutlandı. Şiirler, folklör ve mehter gösterileri programa renk kattı.

Törene koştular

Aydın’da da 30 Ağustos törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vali Vekili Mustafa Hulusi Arat, Başkan Özlem Çerçioğlu ve milletvekilleri tebrikleri kabul etti. Aydınlılar, bayraklarla törene akın etti.

Haberin Devamı

Buca’da zafer kuyruğu

Buca Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile vatandaşlara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yer aldığı Türk bayrağı dağıttı, Vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğun ilgi karşısında çok duygulandığını belirten Başkan Levent Piriştina, “Atatürk, zafer, bayrak dendiğinde, mücadele dendiğinde dökülmüş kanlara ve verilmiş mücadeleye saygının en üst düzeyde gösterildiği ilçelerden biriyiz. Tüm yurttaşlarımın bayramını kutluyorum” dedi.

‘Değerlerimize sahip çıkalım’,

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Zafer Bayramı için düzenlenen törene katıldı. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından şehit mezarlarına karanfil sunuldu. Başkan Batur, “Değerlerimize sahip çıkmak en önemli vazifemiz” dedi.

Yazarlar