Ege ‘31 Mart akşamı evime gideceğim’

‘31 Mart akşamı evime gideceğim’

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘31 Mart akşamı evime gideceğim’

Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı’na farklı bilgi verildiğini, sahada çalışan tek kişinin kendisi olduğunu söyledi, “Seçime kadar işimin başındayım” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İzmir ile ilgili farklı bilgiler verildiğini, Alaattin Yüksel ile üniversite yıllarından bu yana arkadaş olduklarını, 31 Mart akşamına kadar görevinin başında olduğunu, İZBAN’daki sürece TCDD’nin dahil olması gerektiğini ve seçimler için partisinden sahada çalışan tek kişinin kendisi olduğunu dile getirdi.

‘Gecikmeler devam ediyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Veysel Bey’in bakanlığı döneminde İzmir’in susuzluk sorunun biz çözdük. İZBAN bizimle yapıldı. Körfez kokuyor, benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldiğim zaman ki Haliç’e çevirdiler. Bir makine alın, temizleyin” sözlerine yanıt veren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Körfezi kokmuyor, o eskidendi. Sanıyorum Cumhurbaşkanı’na öyle bilgi veriyorlar. Mutlaka şehrimizi ziyaret edecek, Körfez’in kokup kokmadığını bizzat görecek. O baraj da içme suyu sağlayan bir baraj değil, tarım alanlarını suluyor. Ayrıca o barajın boru sisteminin yapılmasında gecikme vardı. Sanırım o gecikme devam ediyor”

‘Seçim için çalışıyoruz’

Yerel seçim için sahada çalışan tek kişinin kendisi olduğunu iddia eden Başkan Kocaoğlu, “Sahada da bilgiler topluyorum. Eğer lütfederlerse gider, bilgi veririm. CHP’nin 30 ilçe ve Büyükşehir’de seçimi büyük farkla kazanması için ne yapabilirim onun peşindeyim. Gerisi Genel Merkez’in takdiri” diye konuştu.

‘Kazanana teslim ederiz’

Alaattin Yüksel’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını da değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “Her adaya olduğu gibi Alaattin Yüksel’e de hayırlı olsun diyorum. Yüksel ile üniversite yıllarından beri birlikteyiz. Önemli mücadeleler verdik. Adaylık kendi tercihi, başarılar diliyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kosunda adı geçen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin kentteki çalışmaları için ise, “Hayırlısı olsun. Adaylık konusunda kimseye aday olma diyemezsin. 31 Mart akşamına kadar görevimin başındayım. Ondan sonra da kimi atarlarsa, kim kazanırsa, ona teslim edeceğiz. Ondan sonra evimize gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Süreci TCDD yürütmeli’

İZBAN’ın 8 Kasım 2016 yılında yaptığı grevde, Büyükşehir Belediyesi’nin, yolcuların mağdur olmaması için önlem aldığını söyleyen Kocaoğlu,“Geçen sefer de greve çıktılar. Biz elimizden geleni yaptık. Yolcularımızı mağdur etmemek üzere her türlü önlemi aldık, yine alırız. Bu dönem süreci TCDD’nin yürütmesi gerekir.