Ege 42 yıllık rekor iyilik için kırıldı

42 yıllık rekor iyilik için kırıldı

28.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yüzyılın en büyük deprem felaketlerinin ardından yaraları bir nebze olsun sarabilmek için iyilikte birleşen Göztepe ve Karşıyaka, 42 yıllık rekoru tarihe gömdü.

42 yıllık rekor iyilik için kırıldı

Ergin KARATAŞ DHA - Türkiye’yi haftalardır yasa boğan yüzyılın en büyük deprem felaketlerinin ardından yaraları bir nebze olsun sarabilmek için iyilikte birleşen İzmir’in futboldaki ezeli rakipleri Göztepe ve Karşıyaka, 42 yıllık rekoru tarihe gömdü. İki köklü camia, depremzedelere destek için 81 bin 316 bilet satıp 1981 yılında 80 bin taraftarla kırdıkları o dönem 2. Lig’deki Dünya rekorunu bile geride bıraktı. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilimizde tarihin en büyük yıkımı ve şimdiye kadar 44 bin 374 can kaybına yol açarken, İzmir temsilcileri Kaf Kaf ve Göz Göz arasındaki buzlar felaketi yaşayan vatandaşlarımız için eridi.

Haberin Devamı

On binler destek

Depremin ilk gününden beri depremzedelere yardım seferberliğine koşup afet bölgesine onlarca tır dolusu malzeme tedarik eden Karşıyakalılar ve Göztepeliler, duygusal bir organizasyonda birleşti. Üniversiteli taraftarlar UNİ KSK ve Göztepe UniForce’un ortak önerisiyle kulüplerin hayata geçirdiği futbolda 7 yıldır hiç karşılaşmayan iki takım arasında derbi oynanacakmış gibi bilet satılıp gelirinin deprem bölgesine aktarılması fikrine onbinler destek oldu.

İki kulübün vicdanlarda oynanacak Göztepe-Karşıyaka derbisi için 17 Şubat’ta ortak açıklamayla tanesi 50 liradan satışa sunduğu biletlerden tam 81 bin 316 adet satıldı. Kampanyada satılan bilet sayısı iki takım arasında 16 Mayıs 1981’de oynanan 80 bin kişilik tarihi derbideki taraftar sayısını bile geride bıraktı.

Yazarlar