Ege 46 ayrı deney ve test yapan ilk merkez

46 ayrı deney ve test yapan ilk merkez

04.01.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

30 Ekim depreminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere karşı dirençli hale getirmek için kurduğu Türkiye’nin en kapsamlı yapı ve zemin laboratuvarı olan Egeşehir, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) onayı aldı.

46 ayrı deney ve test yapan ilk merkez

Beton, kaya ve zemin incelemelerinde ihtiyaç duyulacak 46 ayrı deney ve test yapılabilir onayını alan tek laboratuvar olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, dirençli bir kent inşa etmek için ortak akılla çalıştıklarını vurguladı, “Egeşehir Laboratuvarı, tüm kurum ve üniversitelerle işbirliği içinde projeler yapmaya, yeni uzmanların yetişmesine ve deney yöntemlerinin geliştirilmesine de katkıda bulunacak” diye konuştu. Egeşehir A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Tükenmez de, “İzmir’deki mevcut binalar için risk analizi yapacak ve zeminle ilgili test ve deneyler için ulusal ve uluslararası standartları karşılayabilecek nitelikte bir laboratuvar kurduk. Artık 46 farklı deneyi yapabilecek durumdayız. Yapı sağlığıyla ilgili her şeyi yapabiliyoruz. Laboratuvar aynı zamanda zeminle ilgili kaya ve toprak deney ve testleri için teknik altyapıya sahip”dedi.

Haberin Devamı

Çöp kutularına estetik dokunuş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin parklarda kullandığı çöp kutularına renk geldi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda boyacı olarak çalışan Murat Ülkü’nün çizgi film karakterlerinden esinlenerek sanat eserine dönüştürdüğü çöp kutuları, parklara yerleştirilmeye başlandı.

Gaziemir’e yeni taşıt üstgeçidi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme getirdiği kent trafiğine nefes aldıracak projeler bir bir hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Hava Eğitim Yolu’nda İZBAN hattı üzerindeki trafiğe kapalı hemzemin geçidin yerine yeni taşıt üstgeçidi yapacak. Sarnıç Köprüsü’ndeki trafik yoğunluğunu azaltacak üstgeçit için 6 Ocak’ta ihaleye çıkılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak inşaat 7 ayda bitecek. Yaklaşım rampaları dahil 200 metre uzunluğunda olacak taşıt üstgeçidi, 6 köprü ayağı üzerinde inşa edilecek.