Ege 50 milyon liralık savunma yatırımı

50 milyon liralık savunma yatırımı

17.08.2017 - 04:01 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın kuruluşu olan ve TSK’ya jeneratör üreten İşbir Elektrik A.Ş., Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde 31 bin 500 metrekare alanda 50 milyon liralık yatırıma imza atacak

50 milyon liralık savunma yatırımı

Türkiye’nin ilk jeneratör fabrikası ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne jeneratör üreten İşbir Elektrik A.Ş., Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 50 milyon liralık yeni fabrika kuruyor. Fabrikanın protokolü, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, “Bugün gurur günümüz. İşbir gibi sektörünün öncü, lider kuruluşu, jeneratör, alternatör üreten devine Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsis ettik. İşbir, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın iştiraki. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimiz. Ordumuzun bir kuruluşuna da bu bölgede yer tahsisi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim Balıkesir Sanayi Odası olarak bölgemizde yakın zamanda savunma sanayi ile ilgili bir kümelenme projesi yapma niyetimiz var. Bu konuda İşbir ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile çalışmayı düşünüyoruz. Aselsan, Roketsan gibi vakfın diğer kuruluşları ile görüşmeler yapıp yatırımları artıracağız” dedi.

Haberin Devamı

‘100-200 liralar ile...’

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Sadık Piyade, Türk halkının verdiği 100-200 TL bağışlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın İşbir, Aselsan, TAI, Roketsan, Havelsan, Aspilsan devlerini yarattığını söyledi. Piyade, “Savunma sanayiinde niye biz başkasına muhtacız, biz üretmiyoruz dediler ve topladıkları bağışlarla şirketlerimiz doğmaya başladı bunlardan bir tanesi de İşbir. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı savuna sanayiinin yüzde 50’sini elinde bulunduran bir vakıf. Bu vakıf Türk milletinin vakfı. Sizlerin verdiği 100-200 TL’ler ile bu devleri yarattık” diye konuştu.

‘OSB’ye katkı sunalım’

Vali Ersin Yazıcı, “Bu şehre katkı sunalım, bu şehrin gücünü artıralım. Bu şehrin ülkemize olan katkısını hep birlikte artırmak için gayret çaba içerisindeyiz. İşbir Balıkesir OSB’ye renk katacak” vurgusunu yaptı.